Talmácsi Gábor második lett. Pedig volt negyedik is. Meg nyolcadik. Meg első. Meg hidegvérű. Meg elszánt. Meg fifikás. Meg második. Most remekül látszik, mennyire nem tudom reálisan nézni ezt a második helyet, elvégre Talma vezeti a vébét, azt várnám el tőle, hogy mindenkinek kiossza a maflásokat az elején, aztán öt másodperces előnyt kimotorozva beguruljon a célba. Lett volna erre is esély, de Faubel sokadszorra is eljátszotta az utolsó körben a nagyhalált és sokadszorra is bejött neki. De legalább izgalmas volt a verseny és öt pont előny még mindig van. Hajrá!

"A futamon az első kanyar után semmi nem történt. Raikkönen 13 pontra faragta hátrányát a vezető Hamilton mögött." — írják ebben az Index-cikkben a Belga Nagydíjról. Ennél tömörebben képtelenség összefoglalni, azt hiszem. Egy hét alatt ekkorát fordul a világ. Egy hét alatt az utcahossznyi előny utcahossznyi hátránnyá válik. Egy hét alatt egy majdnem biztos csapatvilágbajnoki cím lenullázódik. (Tekintve, hogy a kémügy pontos részleteiről mi, halandó senkiházi nézők valószínűleg soha semmit nem fogunk megtudni, a McLarent elmarasztaló döntésről nem szeretnék állást foglalni, csak csöndben megjegyeznék annyit, hogy egy csapatvezetésnek tudnia kellene, hogy az ilyesmiből mekkora balhé lehet és még akkor le kellett volna állítani az egész bizniszt, mielőtt igazán elkezdődött volna. Ja, és ennél sokkal rosszabbul is járhattak volna, szóval akár örülhetnek is, hogy a jövő évet nem vették el tőlük.) pix/f1spa.jpg Raikkönen verhetetlen volt ma — ráfért egy ilyen performansz, szó se róla —, Massa pedig durcás arccal követte. Alonso örül, mert őt annyira nem érinti a kémügy — hiszen jó fiú volt, átadta a bizonyítékokat, most közelebb került Hamiltonhoz a pontversenyben, jövőre meg úgysem az ő gondja lesz ez az egész —, Hamilton látszólag semmit sem ért, gondban van, nála egy szem bizonyíték sem volt, amit átadhatott volna, mekkora kicseszés... A többiek. Lassan elég lesz kimásolni a neveket, aztán minden futam összefoglalójába beilleszteni a sort: Heidfeld, Rosberg, Webber, Kovalainen. Véletlenül sem változik meg semmi. Na jó, ma például Kubica nem szerzett pontot. Mikor is történt ilyen utoljára? Indianapolisban? Ráadásul nekem ez az átépített belga pálya sem tetszik, teljesen buta az új buszmegállós rész. Mostmár aztán nagyon remélem, hogy az utolsó három futam tényleg érdekes lesz.

A végére egy szomorú hír maradt: Colin McRae, az 1995-ös ralivébé bajnoka egy ismerősével, kisfiával és annak barátjával elhunyt, amikor helikopterbalesetet szenvedtek. McRae-t a ralirajongók pályafutása vége felé leginkább a McCrash gúnynévvel illették, mert amikor jól ment, akkor csodákra volt képes; amikor viszont nem jött ki a lépés, a szerelői vödrökben vitték haza a versenyautót. Nomen est omen, mondhatnám, de nem vagyok elég művelt és gonosz ehhez. Nyugodjék békében! pix/mcrae.jpg