Múlt éjszaka közepén arra ébredtem, hogy hülyeségeket álmodok és rohadtul fáj a fejem. A hülye álmokkal még nem lett volna gond, bármikor felidézhetem magamnak a Kalkulusból tanultakat és rögtön elszáll minden más baromság, hogy ennek helye legyen. Viszont a fejfájás, azt muszáj volt kezelnem. Általában nem szeretek gyógyszereket benyelni minden apróság miatt, de most komolyan akadályozva voltam az alvás nyugodalmas és pihentető állapotának elérésében. A sötétben kibotorkáltam a konyhába és kerestem a dobozkámban egy fájdalomcsillapítót - painkiller, milyen találó -, azért sem írom le, hogy Nurofen volt. Ettől olyan fél hat felé már tudtam is szundítani egy kicsit.

Valakit viszont perelni fogok. Habár nem tudom, életképes lépés-e egy jogilag nem létező entitás ellen pert kezdeményezni, de ha amerikaországban a bíróság kártérítésre kötelezi azt a céget, amely nem írja rá a mikrohullámú sütőre, hogy ne tegyünk bele élő állatot, akkor talán én is adhatok egy esélyt a beadványomnak. Lássuk:

"Tisztelt Főigazgató!

Mélyen felháborít minket, hogy az Ön cége, a World Weather Company Inc. és leányvállalata, az Időjárás- és Gaia-tevékenység Szolgáltató Közhasznú Társaság(a továbbiakban cég) sorozatosan megszegi az Első Napon megkötött, a világ minden pontjára érvényes megállapodást. A szerződés szövege pontosan meghatározza az egyes üzleti évek folyamán kívánatosnak tartandó hőmérsékleti tényezőket, csapadékmennyiségeket és a csapadék milyenségét. Így nem értjük, miért nem volt múlt évben Karácsonykor - ami ráadásul az Ön gyermekének születésnapja - hó. Továbbá nehezményezzük azt is, hogy a tervekben sehol nem esett szó szökőárról, földrengésekről, ónos esőkről, El Nino-jelenségről sem. Ezúton kérjük, adjon magyarázatot a történtekre. Komoly szándékunkat jelzendő ezen levélhez csatoltuk a Föld mind a 6342151025 (azaz hatmilliárd-háromszáznegyvenkétmillió-százötvenegyezer-huszonöt) lakosának aláírását, és ebben nem akadélyozott meg minket az aláírás közben elhalók és a kiskorú, írásképtelen lakók problémája sem. Nem áll módunkban elfogadni olyan kitérő válaszokat sem, mint a globális termosztát meghibásodása vagy a főmérnök pimaszul hosszúra nyúló szabadságolása."

A beadvány szövege még változhat. Aztán kiderült, hogy mit is akar az RTL Klub azzal az idióta bejátszással, amiben Horn Gyula, Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc meglehetősen debilre sikeredett hangalámondással arra buzdítanak, hogy nézzük meg velük a Szellemvasutat. A Szellemvasút nem más, mint egy politikai jellegű műsor Váncsa István vezetésével, szóval az észrevétlen, húgyhólyag-nyomorgató szóhasználat ismétcsak várható. Remélem nem lesz rövid időn belül a Heti Heteshez hasonlóan hatóságilag elk*rvítva. Jut eszembe, a múlt szombati Heti Hetesben is mondtak valamit, amivel k*rvára egyet tudok érteni. Volt ugyebár a négypárti egyeztetés a Nemzeti Fejlesztési Tervvel kapcsolatban, aminek végeztével minden pártvezér értékelte a sajtó képviselői előtt a tárgyalást. Gyurcsány azt nyilatkozta, hogy az országnak az lenne a jó, ha nem pártérdekek hangoztak volna el, hanem jó ötletek, javaslatok. Ez végül is jogos. Orbán szerint "...nem az a baj, hogy rövid a takaró, hanem az, hogy keresztben van az ágyon..." Erre Hajós írt pár másik remek dakota közmondást, például:

"Nem az a baj, hogy rövid a takaró, hanem az, hogy az ágynak nincsenek lábai"

"Nem az a baj, hogy rövid a takaró, hanem az, hogy túl sokan takaróznak vele"

"Nem az a baj, hogy rövid a takaró, hanem az, hogy sokaknak lassan takarója sem lesz"

Ezzel annyi volt a célja, hogy megmutassa, ilyen ökörségeket bárki ki tud találni seperc alatt, de van, akit emiatt mégis géniusznak tartanak. Végül Kuncze Gábor véleménye: "A szerelmesek már összeültek, de kevés bennük a hajlandóság az együtthálásra." Ezt is jól megaszonta. Hajós szerint sokkal jobb lett volna, ha a virágnyelv vérlázító használata helyett egyszerűen elismerték volna: "Ez sz*r volt, mert elbeszéltünk egymás mellett." Sokkal tisztességesebbnek tűnt volna az egész. Ugyanakkor sokkal megalázóbbnak is a résztvevők számára. Mert azt senki nem szereti elismerni, hogy eredménytelenül feszít a drága öltönyben, fogyasztja a tárgyalóterembe berámolt kaját-piát, viteti magát mindenhová a szolgálati autóval - az állam, a közemberek pénzén. A nép nem szereti az ilyeneket. De semmit nem tehet, mert nincs alternatíva. Hogy az ismert komikust, Jack Mayberry-t idézzem: "A demokratákra szavaztam, mert nem tetszett, ahogy a republikánusok irányítják az országot. Úgy néz ki, ez olyan volt, mintha fejbe lőnéd magad, hogy elmúljon a fejfájásod." Viszont a köznép adókkal történő folyamatos inzultálása helyett találtam egy sokkal jobb bevételi forrást az államkassza számára. Nem úgy néz ki, hogy kontrollálni tudnánk a bűnözést. Miért nem legalizáljuk, aztán agyonadóztatással elintézhetnénk örökre...