...akkor igazán komoly egyezést lehet felfedezni 1956. októberének és 2006. októberének huszonharmadik napján. Hogy a lehető legérdekesebbet említsem: mindkét alkalommal nagy szerep jutott a szovjeteknek. "Maradjál már, most hétfőn nem is voltak szovjetek!" - mondhatjátok határozottan. Pedig... Az a jármű, amire a könnygázgránátokat és paprikaspray-s tölteteket okádó szerkezet fel volt szerelve, az bizony egy UAZ terepjáró volt. Az a hókotró, amely a hídnál áttörte a barikádot, történetesen egy Ural vagy Kraz típusú teherautó volt. Mindkettő szovjet gyártmány. :)

...akkor igazán remek játékötlet születhetne az utcai zavargásokból. A fejemben már körvonalazódik is a konszeptlájn egy több oldallal játszható körökre osztott vagy valós idejű stratégiáról, itt vannak mindjárt a játszható frakciók:

Rendőrség: Igen fejlett technológiával rendelkezik és létszámuk bizonyos időközönként növelhető. Alapegységük a pisztolyos, gumibotos, bilincses fakabát, kis létszámban elegendőek pár fős csoportosulás feloszlatására és törvénykövető civilek csesztetésére. Náluk erősebb alakulat a szabályzatkövető rohamrendőr, akinél gumibot, plexipajzs, könnygázgránát, védősisak és lábszárvédő is van. Fejleszthetőek renitens rohamrendőrré, akinél pluszban található egy otthonról hozott vipera valamint képesek egyszerre ütni és rúgni. Vezéregységük terepen nincsen, a főhadiszállásról prémium emlegetésével növelheti a morált. Fő céljuk a randalírozók szétkergetése és elfogása, a civilek és a közvagyon védelme; ellenkező esetben negatív kritikákat kapnak és csökken a pontszámuk.

Randalírozók: Létszámuk és technológiájuk igen változatos, alapfelszerelésük a zsebkés, PET-palack, utcakő és a sál. Nincsenek különböző egységeik, adott egység erősségét az határozza meg, hogy körülötte hány azonos egység található, mindössze esztétikai szempontok miatt láthatunk szabadnapos focihuligánokat, ittas fiatalokat és akciónyugdíjasokat közöttük. Bónuszként képesek a semmiből barikádot építeni, minimális mértékben sérülnek a könnygáztól, tudnak hazafiatlan jelszavakat skandálni valamint a rendőrség megjelenése növeli a morált. Fő céljuk: a lehető legtovább kitartani a rendőrség egységeivel szemben, ezalatt a lehető legnagyobb kárt okozni bennük és a környezetben.

Civilek: Létszámuk szintén véletlenszerű, felszerelésük a papírzsebkendő és a mobiltelefon. A zsebkendővel rövid ideig elviselik a könnygázt, a mobiltelefonnal rossz minőségű fényképeket készítenek az eseményekről, ami picit emeli a morált. A másik két frakció jelenléte azonban azonnali morálcsökkenést eredményez. Fő céljuk: a másik két frakciót elkerülve eljutni a pályán elszórva található alkatrészekből összeállítható, véletlen pozíción megjelenő biztonságos helyre.

Médiamókusok: Nem végleges oldal, jelenleg teszteljük, hogy beleférnek-e a keretbe. Fő céljuk a békétlen események követése, elvegyülés a randalírozók között és a barikádok közeléből történő közvetítés. Bónuszként alávethetik magukat a rendőri brutalitásnak és a randalírozók is problémázhatnak velük. Felszerelésük a mikrofon (közelharcra is jó), a kamera (szintén), valamint a közvetítőkocsi.

Lehetséges pályatípusok: vasútállomás, belváros, rakpartok, hidak környéke, plázák szökőkútja, B-A-Z-megyei kistelepülés önbíráskodás után. A program címe lehetne mondjuk "Miután elkúrtuk", "Én jobban lódítok" vagy "Street Fighter: 50th Anniversary Edition". LOL.