Második nap az elmeosztályon. Rögtön kezdésnek lemaradtunk egy Valószínűségszámítás és statisztika gyakorlatról, ahol is komoly túlcsordulás volt megfigyelhető. Emiatt jelenleg nincsen gyakcsoportunk WarPriesttel, de majd lesz. Remélem. Mi mindent megteszünk a bejutásért, állunk sorban Neptunért, aztán mivel ott körülbelül nulla dolog változott tegnap óta - na jó, van, ami változott, mondjuk olyanok, hogy az előadás létszámát megemelték öttel, a gyakcsoportokét viszont nem :o -, inkább másfelé terelődik a figyelem. Én ugye lelépek, hátha lesz tartva első héten Nyelvek és automaták gyakorlat (ha nem mennék oda, tutira lenne...), de nincs, pedig megtalálom az isten háta mögötti harmadik keresztutcában lévő termet is, aztán csak névsort ír és vége, szevasz, én meg vissza a Neptunhoz. Egy alkalommal úgy sikerült belépnem a rendszerbe, hogy a mellettem ülő srácot hibüzenettel kidobta, remélem nem vont le a két eseményből valamifajta következtetést.

Viszont és de. A várakozás közben megint összeszedegettem egy rakás dolgot, méghozzá Linuxhoz, mert az MPlayerrel történő eredménytelen próbálkozás ellenére nem adtam fel a reményt arra vonatkozólag, hogy én Linuxon márpedig igenis megnézhessek bármilyen DivX-es kódolású anyagot. MPlayerrel amúgy ennyire jutottam eddig:

mplayermontys.png

Itt éppen a Repülő cirkusz hetedik epizódja pereg, állítólag.

Szóval leszedtem a VLC Linuxos rpm-jét, ami egyébként nem működik, és leszedtem a xine-t is, ami viszont működik és ráadásul tök jó, amennyiben azt csinálja, amit kell, és egyelőre ez így is van. El sem hiszem egyébként, majd valamikor visszatérek rá, hátha elromlik addigra. ROFL. De inkább ne. A Flock meg egy böngésző, amiről nem csak amiatt akartam szólni, mert Firefox-motor van alatta, ennélfogva jól jeleníti meg az oldalt, hanem amiatt is, mert ez egy ismeretterjesztő blog, és mint ilyen, ismeretet kell benne terjeszteni, ami egyébként most kivételesen nem teljesül, de jól meg lett magyarázva legalább.