Első nap az elmeosztályon, kezdődik a szorgalmi időszak. És valóban, mindenkin látszik, hogy így hétfőn reggel nyolc környékén baromira szorgalmas - még. Alakul az órarend, sikerül redukálni a bizonytalan elemek számát, így mindössze négy változó függvénye már, hogy mikor, hol és mit fogok csinálni december közepéig.

A kötelező jellegű sorban ácsorgást és Neptunos szerencsétlenkedést természetesen nem volt szívünk kihagyni a napi programból, bár meg kell jegyezni, hogy az újonnan beállított gépeknek hála, a várakozási idő jelentősen lerövidült. Mármint a sorban várakozásé, mert a Neptun továbbra is erősen limitálja ennek a vidám napnak a hangulatát, de legalább elég nagy a monitor ahhoz, hogy a bash.org ablaka elférjen a Távoli asztali kapcsolat ablaka mellett, így könnyen lehet ráfeküdni az [Enter]-re és várni azt a mágikus pillanatot, amikor némi töprengés után elkékül a képernyő és felül megjelenik a jól ismert sárga fejléc.

Az mondjuk hihetetlen, hogy Bácsó tanár úr az első Fejgeom előadáson újfent elsütötte a "nem azért nem tudunk ellipszist meg parabolát rajzolni, mert nincs ellipsziszőnk meg parabolazőnk" beszólást, akárcsak februárban. Remélem majd elmondja megint a kubai cserediákokat is. Volt még Nyelvek és automaták előadás, bevezető jelleggel, ahol olyan fundamentális információkat véshettünk agyunkba, mint például a vizsgáról történő lejelentkezés folyamata. A Neptun a vizsga kezdete előtt 24 órával még engedélyezi, hogy kihúzd magad a vizsgázók közül. Namost, ha neked hétfői napon nyolctól van vizsgád, vajon melyik a legkésőbbi időpont, amikor még ki tudod magadat húzni? Hogy? Vasárnap reggel hét óra ötvenkilenc? Tévedés! Péntek, 23:59:59, mert a Neptun csak a munkanapokat veszi figyelembe. Ügyes...?