A mai napra leginkább az egyik kedvenc Monty Python-mondatom a megfelelő jelző, amely nem más, mint a "Hozzá nem értésre hivatkozom." Ezt mondja ugyanis a Dirty Hungarian Phrasebook szerzője a bíróságon, amikor kérdőre vonják a kötet tartalma miatt.

Először is, lett WarPriesttel közös Valószínűségszámítás és statisztika gyakorlati csoportom, vagyis jelenleg úgy tűnik, hogy lett. Tehát nem észt. Ha-ha-ha. Azt hiszem, ennél a tárgynál is inkább magával az anyaggal lesz gondom, nem pedig a gyakorlatvezetővel, mert ő elég korrekt tanítónéninek tűnik, annak ellenére, hogy az első órán feladott kombinatorikai feladatok szövegében én erős szocreál életérzésre utaló nyomokat véltem felfedezni. Azért tetszett a gyakorlat, kár hogy sok közöm nem volt a feladatokhoz: hiába találom ki az eredményt, ha nem tudom megmagyarázni, miért annyiféle módon kérhet egy fiúgyermek három gombóc fagylaltot ötféle fagylaltból...

Fél tízkor véget ért a gyakorlat, és ott tartottunk, hogy következő órám délután kettőkor van: hazamenni felesleges annyi időre, akkor viszont ISzK. A Neptunon egészen meglepődök már, alig kell fél percig nyomni az [Enter]-t és már be is jön. Hihetetlen, akarom mondani, nem értem. A uTorrent standalone verziója viszont nem hajlandó működni, új torrent felvételekor mindig kifut az időből. A magam részéről az egyetemi szűrőkre gyanakszom, majd kipróbáljuk, hogy iexplore.exe-re átnevezve megy-e. Szóval kettőig már háromszor kilógattam a belemet, aztán benéztem az Adatbázisrendszerek megvalósítása 2 című előadásra, ami tíz perc alatt véget is ért, tehát megérte várni, tényleg.

Otthon aztán úgy terveztem, hogy befejezem a Prison Break első évadját. Ebből végül annyi lett, hogy két részt tudtam megnézni úgy, hogy a kép baromi sötét és kontraszttalan volt, továbbá elcsúszott a kép és a hang. Ennek oka, hogy az eddig korrektül működő windowsos MPlayer lejátszó fogta magát és nem adott képet. Hang volt, de kép nem. Annyira nem, hogy még az OSD sem jelent meg a képen. Vagy másfél órát tököltem azzal, hogy rájöjjek, mi a franc történhetett, aztán végül feladtam és megnéztem a két részt Media Player Classickal. Pár dolog aztán elkezdett kirajzolódni: a Rendszergazda fiók alatt adott képet az MPlayer. Az enyém alatt nem. Nem telepítettem semmi programot, aminek köze lehet kodekekhez, de ha telepítettem volna, akkor sehol nem lenne kép. Az MPlayer természeténél fogva amúgy is immunis az ilyesmikre, mert bele vannak építve a kodekek. Eszembe jutott, hogy nem sokkal előtte matattam valamit a Képernyő beállításai panelen, ami aztán ki is fagyott, úgy kellett a Blackboxot is újra elindítani. De most megy az is. Nem értem.

És akkor, két Fábry-féle humorbonbon között... Van nekem egy RKLauncher nevű programom, amibe programindító ikonokat lehet pakolni és akkor nekem jó. Ezt körülbelül március óta használom minden különösebb gond nélkül úgy, hogy vagy a képernyő tetején, vagy a képernyő alján, vagy a képernyő jobb oldalán volt elhelyezve. Mit gondoltok, most hol volt? A BAL OLDALON. Ahogy áttettem máshová, rögtön volt kép, hang, felirat, tűzijáték, vihar... Amíg valaki ezt meg nem magyarázza, addig hozzá nem értésre hivatkozom.