Hát emberek...! Huszonegyedik Magyar Nagydíj, első nem-Marlboro Magyar Nagydíj. Igen, tudom, ha nem esett volna az eső, ez a futam is jóval unalmasabb lett volna, bár van rá egy ötösöm - matek, magyar vagy földrajz, lehet választani -, hogy a Schumi szépen felcsurgott volna a dobogóra, petit Alonso meg olyan ötödik-hatodik hely környékén futott volna be. De esett hálistennek, és ez amellett, hogy 2006, de talán az elmúlt három év legizgalmasabb futamává tette a Hungaroringet, valószínűleg Ecclestone bácsit is meghatotta mindaz, ami itt történt. Mert mikor volt utoljára F1-es futamon ilyen király vízremenős-gumihűtős-francsetudjamivan hangulat? Régen.

Hozzátenném hirtelen, hogy például Fisichella lökdösődése elfért volna mondjuk egy túraautó-versenyen, itt talán nem kellett volna annyira erőltetni... Raikkönen kiesése meg aztán tényleg LOL kategóriás, ha S@ti a tévékártyával nézte a futamot, szerintem odatette az ujját a megfelelő gyorsüzenő billentyűre, amivel UT-ban operál. Hihetetlen ez a finn srác, amikor nem megy neki, akkor menne, amikor meg megy neki, akkor nem megy. Schumacher járgánya megadta magát a végén, Alonso kiesése meg vagy a csapat hibája, vagy egy nagyon valószínűtlen mechanikai térgörbület eredménye, mer’ olyan nincsen, hogy a kereket rögzítő csavart rögzítő másik csavar is megválik a neki szánt környezettől. Van viszont ez a Kubica nevű srác, aki az első lengyel versenyző, és igazából annit lehet róla tudni, hogy jobb, mint Villeneuve. Igaz, hogy végül kizárták valami súlyproblémák miatt, de szerintem jól ment. Reméljük nem olyan tehetség, mint Rosberg, aki két futamon jól ment, azóta meg mindenkit megelőz a zuhanyzóban...

Ami hótziher: normális futamon Button nem győzött volna, akármennyire jól ment is a Honda alatta - első győzelme ez Buttonnak és a Honda gyárnak is, szóval őket baromira nem zavarja, és ami azt illeti, engem sem. De la Rosa sem lehetett volna második, Heidfeld pedig harmadik - első dobogós BMW-eredmény! -, de Czollner lehetett volna normálisabb, mert én konkrétan tíz percet adtam volna még neki az ájulásig. Szerencsére hamarabb véget ért a futam.

Értékelés: 9/10 a vizuális glitchek miatt, nem igaz, hogy a kameráló embereknél nem volt egy rongy, hogy letöröljék az objektívről a vízcseppeket.