Ha minden igaz, oldalt látható egy Box.net feliratú ábra. Ha valaki nem tudná, micsoda ez - ami nem szégyen, ha Nándo nem szól, én sem tudnám -, annak elmesélem, hogy amiről itten szó van, az tulajdonképpen egy ingyenes tárhely, alapból egy gigabájt területtel és azzal a megkötéssel, hogy a tárhelyen lévő állományokat valóban csak tárolni és megosztani lehet, tehát weboldalt ott elhelyezni nem. Tárolásra viszont tökéletes, adminisztrációs felületen ténykedve lehet linket generálni az egyes fájlokhoz vagy könyvtárakhoz, mert közvetlen linkek nincsenek. Ez persze magával hozza azt is, hogy onnan mindenki csak azt éri el, amit te elérhetővé teszel, addig, annyian, amíg te gondolod. A bekerüléshez nem kell semmi extra, viszont lehet meghívóval is menni; olyankor a meghívó tulajdonosánál inkrementálódik egy számláló, és kellően magas szám elérésekor az illető szintet lép. Úgyhogy ha valakit érdekel ez az egész, regelhet rajtam keresztül is, méghozzá a képecskére kattintva.

Mindezt azért mondom el, mert a jövőben az Nfol blogja és az Nfol Művek egyre több letölthető tartalma lesz a Box.neten elhelyezve, természetesen publikus megosztásra beállítva, merthogy az Ultraweb, a drága továbbra is időről időre megrongálja a dolgaimat. Konkrétan arról van szó, hogy a Hol-miban elérhető egyetemi e-jegyzetek egy része, melyeket legújabb ismerősömnek, Balázsnak készültem szeretettel megmutatni, bizony problémássá váltak. Legalábbis problémás az, ha egy 670 kilobájtos PDF a letöltés után mindössze 300 kilobájtot foglal. Még jó, hogy a blogot nem cseszegeti ilyenekkel. Blokkolnám rögtön.

Mint ahogyan blokkolom mostantól fogva a múltkor már bemutatott Ali nevű kontaktomat is, aki ma este ismét megpróbált velem beszélgetni, de minthogy első megnyilvánulása ismét a ca va szavakból állt, az este további részében nem vettem róla tudomást. őt ez láthatólag zavarja, hiszen tízpercenként kaptam tőle rezgő figyelmeztetést, amiért amúgy alapból ölök. Csak mondom.

Van viszont némi örülnivaló is, rögtön kettő, ráadásul az egyikből következik a másik, így téve nyilvánvalóvá azt a tényt, hogy ezt a mondatot nagyon csúnyán megterveztem. Az első az, hogy mostantól Nándo is rendszeres olvasóm lesz, ráadásul nem csak úgy hébe-hóba fog benézni, hogy van-e újdonság nálam írva, hanem tudatosan, a megjelenéstól számított legfeljebb tizenkét órán belül, a várható izgalmak részleges ismeretében. Teszi mindezt úgy, hogy igénybe veszi legújabb szolgáltatásunkat, ami nem más, mint az RSS. Bármi új kerüljön is fel az oldalra, frissül az RSS-feed és lehet kattintani. Egyelőre nem tudom megoldani, hogy elég legyen rákattintani valami képecskére, ehelyett az érdeklődőket felbátorítom arra, hogy RSS-olvasó alkalmazásukba vegyék fel az alábbi hivatkozást:

http://nfol-home.uw.hu/nfol-home.xml.

Nándo szerint működik, egyéb esetben az ismert csatornákon elérhető valék. Mint mindig.