Fejgeom előadáson lenni jó, minden alkalommal egyre több információhoz jutunk a közvetlen környezetünk matematikai megközelítéséről. Például hogy miért nem tudunk parabolaívet vagy ellipszisvonalat rajzolni. Nem tudunk? Dehát tudunk! - hördülnek fel mindazok, akik tudnak. Nos, ők tévednek. Valójában egyenes vonalat is kizárólag azért tudunk rajzolni, mert van vonalzónk. Körvonalat körzővel lehet húzni. De sem parabolazőnk, sem ellipsziszőnk nincsen, ember meg még nem élt addig, hogy korlátos intervallumon belül egy parabola összes pontját ábrázolni tudja. Talán a nyugilények képesek ilyesmire, csak hát náluk a felismerés okozta döbbenet is annyi ideig húzódik, hogy mire arcukon megjelenik a megfelelő kifejezés, az emberiség régen megöli magát a tévéreklámokkal.

A Fejgeommal egyetlen baj van: ZH-t kell belőle írni. Még nagyobb baj, hogy ez ma esedékes. Hát, túléltem már el nem érhető szervereket is, talán ebbe sem döglök bele. Ha meg mégis, akkor jó lesz nektek kitalálni, hogy mivel pótoljátok az ezen helyen magatokévá tett folyamatos szórakozást. A ZH érdekes volt. Érdekes, mert a hat feladatból háromra rögtön tudtam a választ, a másik háromra meg egyáltalán nem; ez bajosan közel van az ötven százalékos álomhatárhoz.

Ezután az ISzK-ba helyeztem át magamat, hiszen határidő, programbeadás, idegbaj. Odafent ofkorsz WarPriestet találom, aki a nap jelentős részét ott töltötte hasonló célzattal. Tesztelem a tegnap este kiokoskodott programot, de legnagyobb odaadásom ellenére sem bírom úgy módosítani, hogy a tesztelést végző szkript elfogadja. Este végre megnézem a 24 első évadjának utolsó részét. Hát, nem is tudom. A szenátor érthető döntést hoz, Jack meg levezeti a napi feszültséget némi lövöldözéssel, miután picit elborul a fejében a termosz. Szóval, valahogy mást vártam. Nem derült ki például, hogy [censored] kinek dolgozott valójában, pedig biztos érdekes lett volna, ha már egyszer annyi mindent kitaláltak az ügy érdekében, meg beépült, meg minden, meg egyáltalán. A második szezon viszont rögtön felkerült a gépre, szóval nem lettem addikt, egyáltalán...