Kifejezetten örültem annak a levélnek, amelynek írója politikai hovatartozásom felől érdeklődött élénken, legalább lesz kire ugatnom ma is. Az illető meglátása szerint én sem a szocialistákat, sem a polgári köröket nem kedvelem különösképpen - ettől még lehetek igaz magyar, nem? -, tehát nyilvánvalóan kisgazda vagyok vagy pedig MIÉP-es. Tévedés. Nagy tévedés. Én őket sem kedvelem.

Úgy gondolom ugyanis, hogy teljesen értelmetlen bármelyik oldal iránt is kitüntetett figyelemmel viseltetni, noha a tisztelt vezérürük egyre inkább próbálnak sztárrá válni a támogatóik körében, lásd a két párt közelmúltban rendezett gyűléseit, ahol mint Gyurcsány "balegyenes" Ferenc lépett a színre a miniszterelnök. Valószínűleg a fideszesek is készültek egy hasonlóan frappáns beszólással (például: a felcsút-dobozi futballgárda oszlopos tagja és edzője, aki sosem kap piros lapot) Orbán Viktor bejövetelére a Kárpát-meden... a színpadra. A szomorú az, hogy nagyon sokan elhiszik az adott személyről, hogy bizony ő az, aki majd rendet rak ebben a nyomorult országban, minden család évente kétszer megy majd üdülni, a korrupciót kitörlik a magyar szavak közül (majd máshogy nevezik, pl. lobbitevékenységnek, ahogyan azt Fábry Sándor is elmesélte tegnap), a parlament gonosz manóit pedig lobogó tűz fölött fogják nyárson forgatni, míg meg nem javulnak, a jövő évi költségvetést rendesen elkészítik, és ha megint trükközni akarnak vele az autópályák miatt, azt legalább nem verik nagy dobra.

Én ezekben már nem tudok hinni. Amíg tudtam volna, addig baromira nem érdekelt az egész; most már én is választópolgár vagyok, hát győzzenek meg. Nem fog menni, előre szólok. Szerintem ugyanis a disznóság az disznóság, függetlenül attól, hogy azt egy baloldali vagy egy jobboldali beállítottságú képviselő követi el. Más szóval: ha a kurta farkú malac ott túr, ahol nem kéne túrnia, akkor mindenképpen s*ggbe kell rúgni először, aztán ráérünk megvizsgálni, hogy tényleg kurta farkú-e vagy sem, különben másik malac folytatja a túrást. Ennek következtében nem bírnak meghatni a már elkezdett kampány szlogenjei, úgymint:

Biztonság. Igazságosság. (nekik lehet...)
Vannak hibák, amelyeket nem akarunk többször elkövetni. (majd elkövetünk újabbakat...)
A magyar liberális párt (hé k*cs*g, kell egy dzsoja...?)

Ezek persze erős sarkítások. De hát, én csak egy vagyok a sok közül, egy, aki nemhogy nem visz mindent, hanem semmit nem visz. Ez esetben én hiába gondolok valamit úgy, ahogy, a demokráciában állítólag az a szép, hogy a többség akarata érvényesül. De mi garantálja azt, hogy a többség nem bolond...? A világon semmi. És ott vagyunk, ahol a part szakad: az a nyerő, aki több embert állít maga mellé, vagy inkább a másik ellen. Remélem, kedves B.Z., elég részletes és politikailag korrekt választ adtam neked, azért ha egy mód van rá, ne küldd el azt a műanyag karkötőt vagy mit, felesleges. Akinek meg még ezzel is sikerült megsértenem valamilyét, az meg is érdemli.

Azt hiszem, új képességre tettem szert. Biztosan lenyeltem egy sugárfertőzött pókot álmomban; más magyarázatot nem találok az egészre. Egyszerűen kiszúrom az ellenőröket a buszon, trolin, villamoson. Még nem is látom őket, de már érzem a jelenlétüket és az általuk gerjesztett fenyegető hullámrezonanciát. Olyan az egész, mint a Crimsonlandben a Monster Vision nevű perk...

Más nem jut nektek, kalkulust tanultam, meg demókat nézegettem. Ennyi. Ja, meg írtam egy cikket a Need for Speed Most Wanted demójáról. Utólag vettem észre, hogy beleírtam, hogy haladjunk sorjában, pedig sorjában haladni különösen kellemetlen, ugyanis szúrkálja a talpunkat.

Frászt! Mégiscsak írok valami velőset a végére. Megnéztem ugyanis este a Házon kívült, amelyben volt egy riport az államhivatalok járműveiről. Ebből szépen kiderült mindaz, amit eddig is tudni lehetett, vagyishogy a politikusoknak elsősorban azért kell luxuskategóriájú autó, hogy legyen mivel reprezentálni az akármilyen külföldiek érkezésekor. Magyarul: meg kell mutatni, hogy egy sz*rban lévő országban is jut A6-os meg A8-as Audikra, nameg 7-es BMW-kre azoknak, akik ezt "megérdemlik". Csöndben megjegyezném, hogy meglátásom szerint ilyesmi autókkal ma Magyarországon a következő típusú emberek járnak: öltönyösök, kopaszok, öltönyös kopaszok, kopasz öltönyösök, újgazdag yuppie-k. Beszélt valami szóvivő is arról, hogy miért kell például egy államtitkárnak Audi A6 3.0FSI vagy éppen Audi A8 4.2TDI quattro. Szerinte ugyanis egy államtitkárnak munkája miatt sokat kell autóznia vidékre is, fontos neki, hogy kényelmes, gyors és biztonságos autóval közlekedjen. Jött a kérdés, hogy ez akkor is túl erőteljes jármű. Mire a válasz: egy államtitkárnak gyakran kell vidékre utaznia, különbözőek a terepviszonyok, ezért kell erős turbómotor bele. Különbözőek a terepviszonyok! Vazzeg, az autópálya mindenütt egyformán sík, ahová meg nem vezet autópálya, oda úgysem mennek soha... Emlékeim szerint nyár elején, a mátrakeresztesi lokális árvíz megszemlélésére sem az állami A8-assal érkezett a farmeres-kötött pulóveres Gyurcsány miniszterelnök úr, pedig a quattro oda is elment volna simán - nyilván az túlságosan luxusbaloldani lett volna... A műsor után komolyat vizionáltam, a kissé homályos felvételen a Parlament épülete látszott, előtte a Kossuth tér, ahol mindenféle külföldi autók helyett százötven darab 1,3-as Suzuki Swift parkolt katonás rendben, pártszínekben pompázva (egy sor piros, egy sor narancssárga, egy sor kék meg egy sor zöld). Ezt nevezném én a magyar ipar támogatásának! Azért, hogy ne tudjanak beleolvadni a főváros autós tömegébe, mindegyikre ragasztanának egy szép matricát, ilyet:

1373. lostprophets - I don’t know (3:57) [Start something]