Reggel bementem Méréstechnikára, félúton jutott eszembe, hogy ezen a héten nem is lesz óra. Ha már ott voltam, neteztem egy keveset, végigolvastam a blogokat, megtaláltam Mózest, meg letöltöttem a Need for Speed Most Wanted demóját, amelyhez nagy reményeket fűzök. Utána gyanús körülmények között gazdát cserélt egy DVD köztem és Warpriest között. Az adatbázisrendszerek gyakorlatot élőhalottként teljesítettem, utána spuri hazáig. A közeli Hélikerben azt tapasztaltam, hogy S@ti nem sokakat tudott eltántorítani a modern kor pángalaktikus gégepukkasztójától, ugyanis a sorban előttem álló munkások három üveg Slice-ot vásároltak. Gondolom azzal keverik a maltert víz helyett. A Most Wanted demóját nem mertem feltelepíteni, akkor ugyanis nem tudtam volna menni Kiadványszerkesztésre. Ehelyett a hátteremre applikáltam egy kis táblázatot, amely nevezetes függvények differenciálhányadosát tartalmazza. Nagyon stílusos, egyben hasznos is.

Este pedig különös élményben lett volna részem, ha történetesen egy bizonyos buszmegállóban várok a 24-esre. Én egy másikban vártam rá, meg is érkezett, megállt abban a bizonyos megállóban is, majd az útkereszteződésben, ahol nekünk balra kellett volna mennünk, élesen jobbra kanyarodott. Ekkor pár utas odalépett a sofőrhöz, hogy most akkor "hanyas vagy te disznó?", mire a sofőr csikorgósat fékezett, majd általam sosem látott mellékutcákon keresztülszáguldva visszajutottunk ahhoz a bizonyos megállóhoz. Gondolj bele: ott állok a megállóban és várok egy másik buszra. Mit látok? Jön a 24-es időben, megáll, felszállnak rá. Elmegy. Várok tovább. Pár perc múlva megint jön a 24-es, ugyanaz a busz, ugyanazok vannak rajta, de most nem áll meg. Kész téboly.

Argót is néztem. Ahhoz képest, hogy magyar film, egészen jó, már abban az értelemben, hogy kellemes másfél órás hülyülés, idióta és feleslegesen trágár szövegekkel, sok pénzből megcsinálva. De ezt csak halkan mondom, nem akarok újat húzni a Tibivel meg a Tejesemberrel.

365. Chemical Brothers - Dream on (6:46) [Surrender]