- Nem írhatod le egyszerűen azt, ami ma történt veled. Vagyis, ami ma nem történt veled. Baromi unalmas lenne.
- Pedig mást nem tudok kitalálni.
- Pedig muszáj lesz. Senkit nem fog érdekelni, hogy reggel elaludtál, aztán a reggelizést is öreguras tempóban végezted el, emiatt kis híján elkéstél Adatbázisrendszerek előadásról.
- De hát én...
- Aztán az sem fog érdekelni sokakat, hogy az előadáson újfent halálra untátok magatokat, mert az előadó annyira sótlan.
- Ezt például nem írnám le ma, ugyanis annyira nem volt unalmas az előadás, és az előadó elmesélte évek óta tartó, motoros mozgatású táblarendszerek ellen vívott mentális küzdelmének részleteit, amelyből mindannyiunk számára világossá vált, hogy az előadó egyszerűen túlságosan professzionálisan akarja megoldani a táblamozgatást, mondhatni érzésből dolgozik gondolkodás helyett.
- Na látod. És még valami? Mi volt például detfoly gyakorlaton?
- Ó, ott is voltak izgalmas dolgok, bár egyik sem kapcsolódott a gyakorlati foglalkozáshoz. Csupán meggyőződtem arról, hogy Shadow még mindig nem rakta ki a Call of Duty 2 cikket, amiért engem szerző rövidesen megtalál egy konyhai malacdaraboló késsel.Megnéztem a leveleimet is, nagyon örültem a sok ajánlatnak, most akciós áron, soha vissz nem térő kedvezmények igénybe vételével juthatnék hozzá állítólag jogtiszta Windows XP-hez mindössze 89.95 dollárért, bontatlan dobozos Viagrához pedig 54.95 dollárért, de ha Windowst és Viagrát is rendelek, akkor a kettőt együtt 119.95-ért hozzámvágják, plusz postaköltség. A hülyének is megéri, főleg ha az iránytű is demagnetizálódott nála.
- Ezt meg hogy érted?
- Ahogy akarom.
- Világos. Azért nyomass néhány képet az asztalodról, csak hogy teljen a hely.

1998. Nickelback - Figured you out (3:48) [The long road]