Rájöttem, hogy a kalkulus a legjobb tudatmódosító szer, hiszen még nem is kapsz belőle, máris módosul a tudatod. Kicsit olyan a szituáció, mintha az utcán közelednél egy fagylaltárushoz, és azonnal arra gondolsz, hogy milyen disznó módon fogod magadat lecsöpögtetni a fagylalttal. Így talán érthető, hogy a kalkulus előadásra hatalmas lelkesedéssel érkeztem meg, valamint hogy egész végig ásítottam az előadás alatt. Néhány apró mozzanat még így is hiányzik, bár határozottan emlékszem arra, hogy láttam magamat kívülről, amint csöndesen elszunnyadok pár másodpercre; lehet hogy ezt is csak álmodtam... Daróczy professzor úr próbálta a tisztelt hallgatóság érdeklődését egy szint fölött tartani, ezért gyönyörűszép bizonyításokkal örvendeztetett meg minket, amelyektől azonnal éreztük, hogy jobb a napunk és kevésbé fogunk odakint az aszfalthoz fagyni. Ráadásul hozzátette, hogy ezek mind triviális dolgok. Ekkor örültünk csak igazán!

Óra után a lassan megszokottá váló információtőzsde következett, amelyen előbb a három hete kölcsönadott detfoly-jegyzetemet kaptam vissza, majd Warpriesttel egyeztettünk egy szigorúan bizalmas és titokzatos ügymenet kapcsán, illetve egy újabban alig látott ismerőssel (khmmm... vele...) botránkoztunk meg azon, hogy egy másik közös ismerősnek egyetemi létezése során megszületett az első sikertelen zárthelyije. A további menetrend: templomépület előtt kisgyerekkel kéregető, másodperc alatt könnyzáporban kitörő asszony, buszmegálló, ellenőrgyanús alakok, felszállás, gyanús ellenőralakok, leszállás, szomjoltó és óriás túrórudi, mindjárt kettő, hazatérés, kiolvadás, bendőtömés nagyban, képmanipulációk sorozata és blogírás, bendőtömés kicsiben, Crimsonland menetek.

Délután négytől detfoly előadás, előtte és utána újbóli megfagyás a buszon és a buszon kívül, előadáson érdekes dolgok tömkelege, hazatérvén Picasa kipróbálása. A Picasa egy Google-közeli, ingyenes képeket katalogizáló és alapműveletekkel szerkesztő, illetve pofás vetítést realizáló program, amely mellesleg kizavar a világból. Ugyanis első indításkor fogja magát és végignyálazza az összes könyvtárat a merevlemezen képek után kutatva, de úgy, hogy lelőni sem lehet. Namost, nekem ott van az az öt-hatezer képem számos mappában: tíz percig mehetek akármit csinálni. Amikor végez, az első teendő az, hogy a megtalált képeket szépen eltávolítjuk belőle, mert van azok között a letöltött webdokumentumokban szereplő pici menügombtól kezdve a CD-borítóig minden, cserébe a legnagyobb képes mappát nem találta meg. Nem gond, kézzel megadom neki a kívánt helyeket, megint dolgozik egy darab ideig. Még nem döntöttem további sorsa felől, biztos helye lehetne, ha nem volna a gépen egy eredeti ACDSee 5.0, de van, ráadásul a Picasa mindenová elhelyez egy csinos Picasa.ini-t, amit a program eltüntetése után szintén manuálisan kell eltakarítani. Aki akarja, próbálja ki, hátha számára ez a megváltó segédprogram.

510. Darude - Music (3:47) [Rush]