"Aki valaha is versenyzett, abból a profizmus mindig is áradni fog, ha versenyautóba ül: akkor is, ha évekig nem vezetett, akkor is, ha már koros üzletemberré lett." Milyen jó mondat, tökéletesen leírja, milyen véleménnyel vagyok a ma látott Grand Prix Masters promóciós futamról. Egyvalamiben már most biztos vagyok: ezt a sorozatot bizony nem a nevek fogják eladni, hanem a tettek és a küzdelmek. A Forma-1-ben idén a Japán Nagydíjat leszámítva hány igazán izgalmas futamot láthattunk? Olyant, amelyen senki nem lehetett egy percig sem nyugodtan a helyén, olyant, amelyen mindenkiben buzgott az akarás? Hát, nem sokat, még a korábban említett ügyetlen ácsmester is meg tudná számolni egy kezén az összeset. Erre tessék, jönnek a nagy öregek, mindenféle különösebb rákészülés nélkül beülnek egy a mostani F1-es autóknál műszakilag gyengébb, viszont harmadannyi kábelt és mikrochipet használó versenyautókba és olyat mennek, hogy leszakad az ég. Mert itt verseny volt, izgalom volt, hangulat volt! Mikor láttunk az F1-ben olyan fantasztikus bródszájdokat meg ellenkormányzásokat, mint itt? A technika nem engedi meg az ilyesmit. Mikor láttunk ilyen szabályos, sérülésmentes, test-test elleni küzdelmet? A technika nem engedi meg az ilyesmit. Nagyon remélem, hogy Alonsóék is nézték a műsort és levonták a megfelelő következtetéseket. És remélem, hogy azok a bizonyos fejesek, döntéshozók, szabályalkotók is látták, amit kellett látniuk, amit már korábban látniuk kellett volna...

Kicsit körbenéztem az otthoni gépen (Logoson, just to be exact), és arra jutottam, hogy nem ártana takarítani rajta. Úgyhogy nekiláttam kiüríteni az összes temp könyvtárat, letöröltem azokat a programokat, amiket az elmúlt egy hónapban egyszer sem használtam, rendet raktam a képgyűjteményemben is, hogy minden abban az alkönyvtárban legyen, ahová való. Ezután életre kelt az AVG Free vírusbuzerátor a friss adatbázisával, majd sorban jött a többi köztisztaságis: Ad-Aware, CWShredder, Microsoft Malicious Software Removal Tool, Microsoft RegClean, végül a CCleaner nevű program, amelyet mindenki figyelmébe ajánlok, és amely általam elérhetetlen helyekről is eltávolítja a makacs foltokat, a szóda erejével természetesen. Még egy rövid túra az msconfigban, majd újraindítás, és csak úgy ragyog minden, hála az új, csillogást adó gyöngyöknek. Igazából még egy töredezettségmentesítést is illett volna lezavarni, de arra már nem volt most ingerenciám, meg különben is pakolhattam fel a fontos dolgokat a pendrive-ra indulás előtt.

S@ti belinkelt nekünk egy felháborítóan részletes leírást a Crimsonlandhez, mondhatjuk úgy, ez egy komplett stratégiai útmutató a polgárpukkasztóan magas pontszámok eléréséhez. S@ti még olyat is üzent, hogy ha használnám a perkeket, akkor hamar meglenne a nyolc perc survivalban. Jelentem, perkekkel eddig 7:49 a legjobb időm, a pontszámom pedig 105 ezer pontocska, ami nem tűnik soknak ahhoz képest, ami a leírásban szerepel, hogyaszondja "a duplázó tesz különbséget a hatmillió és a tizenkétmillió pont között"... Azért konvergálok ehhez a határértékhez, na.

1585. Massive Attack - Polaroid girl (2:59) [Danny the dog]