A szokásos keddi menetrend: tíztől Adatbázisrendszerek előadás, utána közvetlenül a város másik végén Determinisztikus gyakorlat. Előadáson végre egyet tudtunk érteni az előadóval néhány esetben! Különösen, amikor olyanokat mondott, hogy "...ezzel nem foglalkozunk, mert nem érdekel minket...", vagy "...mert ez így hülyeség...". Ebből a két félmondatból mindenesetre két dolog is kiderül: ezek lesznek vizsgán, illetve egyáltalán nem hülyeség az úgy, ahogy.

Determinisztikus gyakorlaton - csak azért írom ki mindig teljesen, hogy determinisztikus, hogy szokjátok ti is, hogy... ja, nincs több hogy - pedig mozgásegyenletek numerikus megoldási módszereinek a stabilitását vizsgáltuk, ami bizonyára mérhetetlenül izgalmasnak hangzik. De legalább iszonyat sok meló van vele, és ez a lényeg. Mert ha sok munka van vele, akkor amíg a hallgató csendben káromkodik és az idő múlását már egészen a tizedmásodpercekre vetítve méricskéli magában, addig nyugodtan lehet hasonlóan érdekfeszítő irodalmakat olvasgatni a teremnek azon a részén, ahol a zárt ablakon besütő nap által termelt hőmennyiség és a nyitott ablakon át beáramló vesejajdító hideg megfelelő arányban keveredik. Aztán fél órányi olvasgatás után fel lehet pattanni, elmesélni vigyorogva, hogy valamit elfelejtett közölni velünk, ami kellhet a megoldáshoz, majd ugyanúgy visszaül olvasni. Egészkor a jelenet megismétlődik. Ekkor történik az, hogy a jelenlévők - mind a hat nebuló - előzőleg gondosan kitárgyalt hadmozdulatok nélkül is egyszerre mondja ki a hogy ba....d...g varázsszót... Sajnos a flurry bevetésére már nincs idő, húzunk haza mint a vadlibák, kár hogy egyedül nehéz V-alakban menni. Repülni meg főleg.

A megpróbáltatásokért cserébe látok kettő darab éjfekete színű, egymást követő német rendszámú Porsche 911 Carrera S-t, kicsivel odébb egy szintén német Seat Leont, az újat. Hát... Nem tetszik a formája. Főleg hogy másé. Este még Blade III vetítés volt, reggelig kuncogtam Hannibal egyik beszólásán ("Fokhagymát ettem és az előbb fingottam. Csendes, de halálos."), azzal együtt nem nézném meg kettőnél többször, és az a kettő is legalább egy hónap időközzel történne. Viszont a zenéje jó volt, 7/10.

Rammstein - Mutter.