Elképzelni sem lehetne jobb tevékenységet hétfő reggel egy tételekkel és bizonyításokkal tarkított Kalkulus előadásnál. Habár... Annyi jó volt benne, hogy végre személyesen is találkoztam WarPriesttel, miután rájöttem, hogy tizenöt perce ülünk egymás mellett. Ernőtől pedig elkértem a múlt heti Determinisztikus előadás jegyzetét, amit nem volt alkalmam leírni, tekintve, hogy délután fél ötkor jutott eszembe, hogy négytől előadás van.

Tőlem szokatlan módon még majdnem élveztem is a bizonyításokat, ez betudható annak, hogy vagy még nagyon kómás voltam, és jobban fogott az agyam (értsd: nem kapcsolt még be a szoftveres tűzfal), vagy tényleg értettem, hogy mit akarunk bizonyítani. Á, az utóbbi biztosan kizárható. Viszont első kézből értesültünk arról, hogy ha számítógéppel rámegyünk a gyökkettő értékének közelítésére, akkor nincsen gond, mert a mai számítógépek már többszáz tizedesjegyig megeszik az értéket. Én ennél egyszerűbb megoldást találtam: rámegyünk számítógéppel a gyökkettőre, ettől az nem látszik egyáltalán, tehát nem kell vele foglalkozni. Amúgy is érdekes, hogy a gyakorlat és az előadás problémakörei nem fedik egymást...

Utána volt egy utam a TO-ra, az ajtón belépés előtt egy ampulla adrenalin amplifiert és battle stimulantot is elpattintottam, sajnos Zaalbart nem engedték be az ajtón, mert nem volt diákja. A küldetés célja: diákigazolvány-érvényesítő matrica beszerzése. Azért csak most, mert a beiratkozás időpontjában még nem volt matricájuk. Elmesélem a gondomat, azt mondják, keressem ki az iratkozási lapomat. Elnézek oldalra, az asztalon nagy kupacban iratkozási lapok százai. Keressem meg...

Miután megszereztem a matricát, hazajöttem lemásolni a jegyzetet, meg kajálni, meg egyáltalán. Ha már itthon voltam, barkácsoltam kicsit a bloggal. A változás nem óriási, mindössze arról van szó, hogy ezentúl nem fog látszani az összes bejegyzés, csak az utolsó haviak. Tehát most október van, csak az októberi bejegyzések látszanak, később majd ugyanitt lesznek a novemberi és decemberi dolgok is. A korábbi bejegyzéseket a banner alatti linkre kattintva lehet ezentúl megnézni és elolvasni, illetve a blog alján lévő link is oda vezet. Ott pedig ugyanúgy megvan minden, mint eddig. A változásra azért volt szükség, mert a blog.htm túlságosan nagy méretű lett (kb. 600 KB-nyi szöveg), ezt pedig nemcsak feltölteni nehézkes nekem, hanem frissíteni is; most viszont egy sokkal kisebb állománnyal kell foglalkoznom, ami kényelmesebb. Magyarul komfortista vagyok, liftet is akarok majd a házba!

Rövid szöveges üzenet S@tinak: valahogyan sikerült dekódolnom a harmadik lemezt is, úgyhogy nincsen semmi probléma. És köszi! :)

Basement Jaxx - Plug it in.