Talán a tegnapi nagy ünneplés az oka, vagy valami más, mindenesetre szombaton este valamiért mindenki velem akart kommunikálni. De erről később.

A nap legnagyobb részét ugyanis a szabadban töltöttem, nagyszüleimnél volt ilyen kerti főzés. Nagyon király ötlet volt, az időjárás is elég kellemesnek bizonyult - október elején 23 fok, ki vágyik többre? -, úgyhogy sokáig elüldögéltünk két tányér babgulyás bekebelezése között. Na jó, vagy másfél órát ment a GT3 2 Player Mode-ja is, hihetetlen hangulata van még mindig. Főleg ha sokszor győzök benne. :)

Szóval az este is igencsak mozgalmas volt. MSN-en beszéltem hat emberrel, ment két ablakkal a Firefox is - természetesen egy ablakon belül több fülön folyt a böngészés -, FTP-ztem, Photoshopban képet készítettem, Nándonak segítettem Wordben, InGennel a mastermind című játékot kódoltuk, S@tival újfent elárasztottuk magunkat idézetekkel, WarPriest a Hardver jegyzet felől érdeklődött, szólt a Winamp, fórumoztam, képeket kerestem a DeviantArton, témákat a Uzable-ön, bbLean plugineket ugyanott, emellett percenként hússzor vettem levegőt, hatszor pislogtam, mindezt egyszerre, a kihasználtság tehát közel volt a száz százalékhoz. Csoda, hogy szeretett modemem nem követett el elektrokirit magán a nagy forgalom kiszolgálása közben. Csoda!

Reggel héttől meg Japán Nagydíj volt jól. És tényleg jól! A szezon legjobb versenye volt. A rajtnál M. Schumacher olyan szépen előrement - nyomában Alonsóval -, hogy önkéntelenül is feltettem magamnak a kérdést: ez az ember hol volt eddig? Aztán rájöttem, hogy nyilván a Bridgestone kapta a lába közé a lompost, sajnos nem eléggé, mert az utolsó körökre totál elfogyott a kaucsuk a Ferrariról. Montoyát is megnéztem volna azért, ő még hozzátehetett volna valamit a futamhoz. Ha nem, hát nem: a szórakozásról mások gondoskodtak. Raikkönen és Alonso például. Nameg Takuma Sato. A fórum ide vonatkozó topikjában az szerepel, hogy a japánok mindenképpen szeretnének egy helyet Satónak a jövő évi szezonban. De a mai mutatványaival szerintem felesleges érte kilincselniük. A szezon alatt többször is voltak ráfutásos balesetei, meg benézett néhány előzést is. Most is ugyanez volt: Trullit nem hagyta elfordulni a sikánnál, nekiment, kész, vége. Spa után megbüntették, most Suzukában is megbüntetik, okkal. Ilyen pilótának van helye a Forma-1-ben? Szerintem nincsen.

Legalább a végéről induló komoly srácok megtartották az előadásukat, ennyi előzést is régen láttam futamon, Raikkönen utolsó pár köre meg... Az nagyon helyén volt. Őszintén szólva Fisichella köpni-nyelni nem tudott, még az interjú alatt is látszott rajta, hogy nem hisz az érzékszerveinek. Meglepő volt még Coulthard és Webber remek szereplése, Buttontól többet vártam "hazai" pályán, Ralf Schumacher parasztvakított csupán. Rubens Barrichello pedig... nos, biztos vagyok benne, hogy jövőre, a BAR-Hondánál megtett első körei után a szerelők és közte a következő beszélgetés fog zajlani:

Mérnök: - Na Rubens, milyen az autó?
Rubens: - Nagyszerű. Bár meg kell mondjam, más, mint a Ferrari volt. Például találtam egy pedált a jobb lábam alatt is...

Kaiser Chiefs - Na na na na na.