Triko Vinolo, Carth és Bastila csöndesen osont a Lower City-beli népszórakoztatási műintézmény felé. Triko, mint a Pazaak nevű kártyajáték újdonsült tudora és űzője, nem tudta megállni, hogy a bejáratnál tébláboló öregurat játszma nélkül hagyja. Miután felvette nyereményét, továbbindultak az ivó belseje felé, ahol a mandalori várt rájuk. Rövid szellemi csatározás után a zsoldos beajánlotta a csapatot Daviknak, aki történetesen a Taris egyetlen, a bolygóról elszökni képes hajójával rendelkezett. A kis csapat eligazítás után módszeresen végigrabolta Davik bázisát, különösen örültek az egyik megerősített ládában talált 500 kreditnek - gondolatban felajánlották az egészet a sanyarú sorsú Neptun-áldozatoknak -, majd a hangárban megkeresték az Ebon Hawkot. Sajnos Davik és Calo Nord, a hegesztőszemüveges fejvadász sérelmezte a helyzetet, ám a parti minden erejét összeszedve legyűrte ellenállásukat és éppen időben le tudott menekülni a Tarisra zúduló gyilkos bombazápor megérkezése előtt. Remélem az Undercity-ből elindult, az Ígéret földjét kereső kompánia is elérte célját. Vagy ha ők nem is, a rakghoulok biztosan.

Adatbázisrendszerek gyakorlaton majdnem sírtam. A derék, korábban már kivesézett - nem úgy! - tanerő ugyanis sikeresen magyarázott fél órát arról, hogy egy webszerveren található szöveges állomány tartalmát hogyan lehet a böngészőben látszó input mezőben elhelyezni, és hogy a három módszer közül melyiknek mik a hátrányai. Szerencsére a Logoff gombra nem jutott elég ideje...

A fórumon Kristf megkérdezte, hogy miért nincsenek hírek kirakva a Gameronline-ra szeptember elseje óta. És nagyon igaza volt. Shadownak is. Valamennyire az én saram is, úgyhogy TeX 1 - Kiadványszerkesztés laboron fű alatt kiraktam néhány hírt, de hogy nagyobb volumenű cikket mikor tudok írni, arra nem tudok válaszolni. Még azoknál a rövid híreknél is annyi nyelvi humort be lehetne építeni a szövegbe, csakhát a humor is olyan dolog, hogy vagy bejön valakinek, vagy nem.

Nálam senki sem szereti jobban a humort. Kivéve a feleségemet. Meg néhány barátját. Igazság szerint sokan szeretik jobban a humort, mint én.

Éppen játszott: Skindred Nobody.