Adatbázisrendszerek előadás tíztől; az egész leginkább egy blogra hasonlít, mert rengeteg benne a kereszthivatkozás. Az ötödik olyan mondat, mint például az "Amit most mondok, azt már múlt héten el kellett volna mondanom, szóval most elmondom, írják oda a múlt óra anyagához, de jövő héten még mondok hozzá valami fontosat.", valahogy kezdtem elveszíteni azt a vékonyka zsineget is, ami addig engem a tárggyal összekötni próbált.

Utána soványmalacvágtában átvillamosoztam az AtomKI épületéhez, mert a Determinisztikus folyamatok számítógépes modellezése tárgy gyakorlatát ott tartják nekünk. Eleve az egész AtomKI érdekes hely; valahogy nem hasonlít oktatási intézményre, aminek az oka pontosan az, hogy nem oktatási intézmény, hanem kutatóintézet, de a fizikusok, kezdve a még embernek kinéző kísérleti fizikusoktól az evolúcióban valahol félúton található káoszelmélet-kutatókon át egészen a totálisan elborult kinézetű és gondolkozásmódú elméleti fizikusokig mind itt tanulnak. Ezzel együtt akkor is elég lenne egy kezem annak a sok embernek a megszámolásához, akiket az eddigi három év alatt ott láttam létezni, hogyha ügyetlen favágó volnék.

De nem vagyok favágó, ezért megkerestem az engem érdeklő termet, ami előtt ketten várakoztak hosszú, tömött sorban. Megérkezett a gyakvezér, kinyitotta a számítógépes terem ajtaját, aminek hatására majdnem ott helyben elájultam az érzékszerveimre zúduló ingerektől. Bent ugyanis hat darab ősrégi, pattintott kőből készített számítógép volt található, amelyekhez jófajta, általam sosem látott Synco monitorok csatlakoztak. A képernyők érdekessége - azon túl, hogy bekapcsoláskor mély, ágyúlövésre emlékeztető hangot adnak ki magukból - az volt, hogy a beállításokat nem OSD-n lehetett szemügyre venni, hanem a káva alsó részén helyet kapott egy külön kis karakteres kijelző, ami mutatta az aktuális frissítési értékeket, meg azt is, hogy én éppen USER7-ként használtam a masinát. Ez úgysem látszik a képeken, ezért írtam le külön.

A gépeken egy korrekt Linux futott, méghozzá Debian. Maga a gyakorlatnem volt valami fényes, nyolcan voltunk a feliratkozott húsz helyett, és bár ez nem bosszantotta különösebben a gyakvezetőnket, nem is gátolta meg abban, hogy inkább-használok-egy-hónapig-Internet Explorert-és-kikapcsolom-a-tűzfalamat-is-csak-ezt-ne-nehézségű feladatokkal szórakoztasson minket. Az sem érdekelte különösebben, hogy közülünk ketten tudnak összesen normálisan integrálni, és egyik sem én vagyok. Így viszont nagyon érdekes lesz a félév. :)

Mi is volt még? Ja! Fogtam magamat és elkezdtem teljesen egyénire szabni a bbLeant, vagyis annak a jobb gombra előbújó menüjét. Elég jól sikerült megcsinálni, viszont aki tudja, hogy hogy a francba lehet eltüntetni a Windowsból a Megosztott dokumentumok mappát, az legyen szíves szólni nekem, lehetőleg a közeli jövőben kitűzött önkezem általi főbelövetésem időpontja előtt. Köszönöm.

Éppen játszott: Kai Tracid - Conscious, (13x).