Tegnapelőtt este éppen a Neptunt bújtam, amikor kaptam a Neptun saját levelezőrendszerén egy érdekes levelet, ami sajnos nem tudok pontosan elétek tárni, mert nem lehetett vágólapra másolni a szöveget. A levél érdemi része arról szólt, hogy 2002. ősze óta a Debreceni Egyetem Természettudományi Karán összesen 28 alkalommal volt bombariadó, ezek miatt pedig számos előadás, gyakorlati óra és főképpen vizsga maradt el, amiket később kellett bepótolni. Emellett minden egyes vaklárma anyagi kiadásokkal is járt, a szimatoló kutyákat a rendőrségnek etetnie kell valamiből, satöbbi. Ezért a rektori hivatal drasztikus lépésre szánta el magát: a bombariadók mögött álló személy nyomravezetőjének egymillió forintos jutalmat ajánl fel, ugyanakkor rendkívüli módon megszigorítják az egyetem területére történő belépést, például kártyás beléptetőrendszer, fémdetektorok felszerelése, meg ilyenek.

Az ilyen akciók a korábbiakban sem bírtak elrettentő erővel és szerintem ezután sem fognak eredményre vezetni. Azt meg nem tehetik meg, hogy minden épület bejáratainál testüregbe nyúlkáló felügyelők posztolnak és mindenkit megmotoznak, de a dögösen kinéző, különösen gyanús lányokat főleg... Körülbelül két nap alatt megjelenne a helyszínen az ombudsmanó és aggályoskodna az intézkedések ellen.

És az sem fog sosem kiderülni, hogy ki riasztgat állandóan, ugyanis nem egyetlen személy vagy csoport áll a dolog mögött, hanem mindig éppen az, akinek indoka van a zh, vizsga elhalasztására. Ez esetenként olyan 5000 főt jelent, ebből lehet válogatni rendesen...

Felvettem néhány tárgyat is már most, nagy örömömre kilencven százalékuknál nincsen kitöltve az órák időpontja mező, nehogy már a kedves diák tudjon valami hozzávetőleges órarendet kreálni unalmas óráiban. Néhány gyakorlatnál meg a gyakorlatvezetők neve is hiányzik, szóval hétfőn és kedden biztosan lesz futkározás az oktatók után. Persze hiába, mert ilyenkor minden irodára kikerül egy "X.Y. nincs bent és ezen a héten nem is lesz" cédula, csak azt nem értem, hogy ki rakja ki a cédulákat, hogyha senki nincs ott.

Tegnap este megnéztem a LOST - Eltűntek harmadik részét, szerintem nagyon frankó sorozat, csak ezen rész alatt annyi kérdés vetődött fel bennem, mint mondjuk a Memento végignézése után. Úgyhogy rendesen bezsongtam tőle, ezért kaptok is négy LOST háttérképet, amiken ugyan eléggé látszik a német Pro 7 logója és műsorkalauza, de attól még egész jók:


Evangeline Lilly pedig nagyon ott van a szeren. Mondjuk a tegnapi részben Lock "ezredes" jelenete tetszett nagyon, amikor az irodájában nagy titkolózva készülnek a kávészünetben lejátszandó táblás játékra. De az is jó volt, amikor a sötétben valami nagy dög a gép roncsainál motoszkált, Lock meg rávágta, hogy biztosan vaddisznó.

A mai napon gyakorlatilag nem csináltam semmit. Délelőtt kicsit szórakoztam a MotoGP 3 demójával, ami egészen jó lehetne, ha nem lenne agyonpakolva idegesítő, kikapcsolhatatlan grafikai giccsekkel, mint a 230 km/h felett lelassuló és elmosódó táj, miközben a motort lehetetlen irányítani, annyira belassul a játék. És ez nem hardverkorlát, ez így van programozva, direkt!

Körülbelül nyár eleje óta pihen az oldalsó ikonsávon a Psychonauts demójának ikonja, hát most rákattant az egérgomb. Ezt látnia kell mindenkinek, akkora szövegek vannak már a demóban is, hogy alig győztem kapkodni a fejemet:
"Those who succeed will be a psychic soldier, a psychonaut. The others will die."
"They told me this was a summer camp."
"Please don’t kill us, Lake Monster!"

"- When my parents come for me, they will look for a boy, Raz. But what they will find is Raz, the psychonaut!
- And then you’ll blow their head off?
- Would you do that?
- Well, maybe once.
"

Ebből is látszik, hogy ez a platform ugrabugrának tűnő játék igencsak elvont és beteg mind a küllem, mind a játéktervezés szempontjából, de talán éppen ez benne a nagyszerű.

S@tit meg hókon kell csapni jól, annyit emleget a blogjában az utóbbi időben - hehe, de hiszen csak az utóbbi időben van blogja* :) -, hogy még a végén népszerűbb leszek, mint a Sithek a Tarison.

* Blog alatt a weben megjelenő entry-ket kell érteni, még mielőtt rámesne egy 16 TONS feliratú habszivacs.

F1, spa-i időmérő: Czollner nagyot alkot. Schumacher kijön, öt tizeddel lenyomja Webbert, Czollner nagyon örül. Ralf Schumacher kijön, pár századdal lenyomja a bátyját, Czollner őrjöng. Trulli kijön, nyolc tizeddel veri Ralfot, Czollnert elviszik a biztonságiak a liftből. Legalább kiderült, hogy a Renault is elromlik néha, hogy a McLarennél nincsen sorrend és hogy Barrichello már csak lobbiból kormányozza a Ferrarit idén.

Közérdekű közlemény: mivel vasárnap este Debrecenbe távozom az egyetemi kurblizás miatt és így meglehetősen változatos időpontokban fogok megjelenni a magyar éterben, ezért a blog frissítése is eléggé esetleges lesz. Értelmező kéziszótár kinyit: lehet, hogy naponta lesz egy friss bejegyzés, lehet, hogy ritkábban, de akkor az addig írtakat is felrakom. Merthogy - régi olvasók vágják már - ez a blog egyáltalán nem dinamikus, kizárólag FTP-s feltöltés útján tudom frissíteni, és az egyetem meg van annyira pofátlan és kiszámíthatatlan, hogy ne lehessen semmit biztosra ígérni, azaz vagy tudok frissíteni, vagy nem. De blog lesz, legfeljebb egyszerre több bejegyzést kaptok meg itt, ugyanúgy, mint régen.

Éppen játszott: Evanescence - Wake Me Up Inside, manus rap nélkül.