Nem biztos, hogy azonnal le fog esni mindenkinek, miért írtam a címbe gyógyvizet, de majd jól felfedem a rejtélyt később.

Reggel arra ébredtem, hogy ömlik az eső. Tiszta szerencse, hogy a nagy családi szabadtéri lecsózást már tegnap lezavartuk. Nem mintha az eső elrettentő erővel bírna ebbéli terveink esetén, de mégiscsak jobb, hogyha a szakácsmester a saját belátása szerinti időpontban ázik el belsőleg és nem az időjárás zavarja le a torkán a fröccsöket.

Délelőtt azzal voltam elfoglalva, hogy Osirisra* minden olyat felpakoljak, amire Debrecenben szükségem lehet és aminek a hiánya súlyos elvonási tüneteket eredményezhet nálam.

* Osiris becsületes neve IBM kompatibilis személyi számítógép, jelenleg ismert előnyös és hátrányos tulajdonságait anyai ágon az ATi-tól, apai ágon az AMD-től kapta, felmenői között felfedezhető az Abit és a Samsung is, mint büszke nagyszülők. A rokonság további ágaiban a Logitech és a Fujitsu-Siemens tűnik fel, de a gyerek az eszét a Microsofttól örökölte.

Miután ez megvolt, ismét eltöprengtem azon, hogy mekkora kapacitást jelent manapság egy nyolcvan gigabájtos merevlemez egy túlzottan is paranoiás felhasználónak, aki szereti a gépen tárolni az összes programja telepítőkészletét, mert ugye sosem lehet tudni, az ördög sosem alszik, ezért is karikás a szeme. Az az egy szerencséje, hogy senki nem ellenőrzi a tachográflapjait, különben igencsak megütné a bokáját. Hmm, mintha eltértem volna a fő csapástól...

Azután módszeresen szétszedtem az otthonomban nyaranta felépülő apró erőmű-blokkot, nem is emlékeztem rá, hogy ennyi kábelt dugtam el az asztalok mögé júniusban. Ebéd után pedig megnéztem a Formula-1 aktuális futamát, ami ezúttal a belga pályán, Spa-Francorchamps-ban került lebonyolításra. Ezt a Spa-Francorchamps-ot egyébként tanítani kellene második osztályban az iskolásoknak, olyan szépen nincsen köze a leírásnak a kiejtéshez és még a pedagógus is éreztetheti a gyerekekkel, mennyire rendes, hiszen nála csak hússzor kell leírni holnapra, hogy Spa-Francorchamps, míg a másik osztály szigorú, bábaorrú tanárnénije képes ötvenszer leírattatni a nebulókkal, hogy "Az alma piros." És így tök jó, mert a gyerek írni is megtanul, meg külföldi szavakkal is ismerkedik, lásd spa = gyógyfürdő (rejtélyfeloldó küldetés, egyes szakasz).

A hagyományoknak megfelelően az Ardennek esővel (rejtélyfeloldó küldetés, kettes szakasz) kedveskedett a versenyzőknek a futam előtt, mi nézők meg baromira hálásak lehetünk érte, a futam ugyanis jó volt. Volt előzés, volt nagy kicsúszás, volt buta hiba kettő is, volt bakot ugró Kartikheyan, volt minden, ami kell ahhoz, hogy Palik és Czollner végre ne a saját ökörségeit erőltesse a nézőre, hanem azzal foglalkozzon, ami a pályán történik. Egyébként én már nem hiszem, hogy Raikkönen megnyeri a világbajnokságot. Ahhoz minden versenyen nyernie kellene úgy, hogy Alonso nem szerez négy pontnál többet, összesen. Na ez az, ami nem fog menni. Mondjuk ha Montoya nem dobta volna el kétszer is a második helyét, akkor most nem 25 pont lenne a különbség, hanem... 21. De még akkor is kétséges. Alonso felépített egy biztos alapot azzal az öt győzelemmel, most meg arra szépen ráépít a második-harmadik helyezésekkel és tető alá hozza a bajnoki címét.

Az este már Debrecenben talál, holnap a TO-n kezdek, aztán szaladok tárgyakat felvenni, mert az nem jó, de kötelező. Van egy tippem, hogy a Neptun már most a sírgödrét ássa, pedig még csak vasárnap 22:10 van.

Éppen játszott: Kasabian - Cutt Off.