Tegnapelőtt és tegnap egér helyett lapátnyél és talicska volt a kezemben egész nap. Meg rengeteg térkő, amiért először el kellett menni, ott berakodni a furgonba, hazahozni, itthon kirakni, aztán ugyanez mégegyszer. Közben hallgatjuk a kocsiban a rádiót, a műsorvezető mindenkinek jó pihenést kíván a hétvégére, hát királyul bejön ez most...

Azért valahogy túléltem, sőt, tegnap este még meg is jegyeztem, hogy nem is vagyok annyira elfáradva - bár a fórumon művelt dolgaimból ez nem jön le, talán még sosem voltam ennyire készen, és erre csak rátett a Pornolize-os baromkodás -, ma reggel meg úgy ébredtem, hogy leszakad a derekam meg a térdem tőből. Nemhiába, kilenc köbméternyi sóder és ázott homok mégiscsak nehéz.

Este... Éjszaka is jövök fel netre - igen, full éjszakás lettem, bár így is 3 Ft/perc, de a 3 mégis jobb, mint a 6... - és mit látok? A Thunderbird jelzi, hogy új levelem van az Ultrawebtől. Biztos valami promós anyag, vagy önreklám, mást nemigen kapok tőlük, de ez nem az volt. Röviden és tömören a lényeg: addig kutakodtak a tárhelyeken, míg ráakadtak az enyémre, amin véletlenül volt egy Vista nevű könyvtár, benne pedig néhány .jpg és egy .txt mellett egy .iso fájl is, amit valaki a Windows Vista lemezképének talált felismerni. Szép is lenne, ha akkora méretű lenne a Vista, hogy elférjen egy 25 KB-os állományban az egész. Ennek örömére gyönyörűen lesikálták az egész FTP-t, azaz az Nfol-home összes állománya, az oldalaktól kezdve a képekig és a többi cuccig bezárólag átkerült a szemetesbe. Nem fog sokáig tartani, mire mindent visszarakok, legalábbis az oldalak már mennek, a képek még nem minden esetben. Én kérek elnézést, ahogy S@ti írta, ez már tényleg Droidzónába való.

Hogy miért volt ott az a kicsinyke .iso? Szemétségből. :-)
Egyik kevésbé jó tűrőképességű MSN-es ismerősöm némileg belegázolt mimózalelkembe még régebben, tegnapelőtt meg megkérdezte, hogy megvan-e nekem a Vista bétája. mondtam, hogy meg, át is küldöm mindjárt, ezzel átküldtem egy egyszerű szövegfájlt .iso kiterjesztéssel, benne pedig az állt egyébként, hogy "Jelenleg itt tart a fejlesztés. A Windows Vista fejlesztői." Apropó Vista, menjetek és olvassátok el a Gameronline-on szerény fordításomat a bétatesztről.

Pár napja feltelepítettem a gépre az XP mellé egy UHU Linuxot csak úgy, mert miért ne? Addig böngészgettem rajta, míg ráakadtam egy érdekes UI-ra, illetve ablakkezelőre, amit Blackboxnak hívnak, és rohadt gyors és az utolsó pixelig konfigurálható. Éppen kezdett megfájdulni a szívem-lelkem, hogy Windows platformra nincsen ilyesmi, amikor ShadoW közölte, hogy van, és megtalálható a bb4win.org-on. Szaladtam is azonnal, letöltöttem a bbLeant meg jónéhány plugint hozzá, és azóta szinte egy más rendszerem van. A Windowsra nyomokban sem emlékeztet, rengeteg hasznos funkciója van, lehet vele barkácsolni ezerrel, és iszonyat gyors! Később lesz róla egy írás, amiben bemutatom az egészet, mert az eddig megmutatott képekre mindenki fanyalogva tekintett. Az tény, hogy döbbenetes elsőre, és másodszorra is az. De harmadszorra... :-)