Az úgy volt, hogy január végén visszatettem a laptopra a Windows 7-et és ma már a múlt ködébe vesző okok miatt a Chrome helyett a Firefox lett az elsődleges böngészőm.

A Firefoxnak sajnos régóta megvan az az apró hibája, hogy az oldalba beágyazott Flash-objektumok ellopkodják tőle a kurzort, ő meg hagyja. Ha például egy YouTube-videót megállítok vagy odébb húzom a hangerő csúszkáját, akkor többé nem tudom az oldalt a kurzorgombokkal görgetni, akárhová kattintok is az oldalon belül. Kellemesebb napokon eltörik a touchpad görgetőgesztusa és az egérgörgő is, csak az ablak szélén lévő gördítősávot vonszolva tudok mozogni az ablakban az adott lapfülön belül.

Egyebek mellett azért ignoráltam tavasszal hetekig a Firefox Flash-plugin elavultságára figyelmeztető üzenetét, mert arra a verzióra ez pont nem volt jellemző. Gyűjtöttem a bátorságot, aztán csak hagytam neki, hadd újítsa be magát. Megtörtént, eltelt két hét, nahát, még egyszer sem kotlott meg a görgetés, akkor ez biztos megoldódott. Örökre.

Múlt héten kijött a legújabb Firefox-verzió, az első flash-es oldalon elhullott, és elhullik azóta is mindegyiken.

Én már mérges sem vagyok.