Impulzusposzt következik, elnézést.

Megírtam pár napja a nézetváltós billentyű-kombinációkról szóló bejegyzést. Ebben két helyen szerepel leírva, hogy a Ctrl+Alt+szám-ot kell nyomni a váltáshoz. A csúcsminőségű animgif minden kockáján is szerepel a kombináció. A bejegyzés megírása előtt tényleg percekig szórakoztam ezzel a funkcióval és bármire meg mernék esküdni, hogy ezeket a gombokat nyomtam akkor.

Mindez azért lényeges, mert tegnap használni szerettem volna újsütetű ismereteimet, lenyomtam hát ezeket a gombokat, de nézetváltás helyett csak lehangoló csilingelést tapasztaltam. Újra és újra. Ding! Ding! Ding ding!

Újraindítottam a rendszert. Már régen nem arról volt szó, hogy átváltsak egy másik nézetre. Ez már arról szólt, hogy hallucináltam-e az egészet. Mert abban egészen biztos voltam, hogy nem történhetett meg olyan csúfság, hogy írtam egy bejegyzést valamiről, amit ki is próbáltam előtte és screenshotokból animgifet meg illusztrációt is gyártottam hozzá és a létező összes helyen rossz kombinációt adtam meg. Ilyen velem nem fordulhat elő, túl vagyok biztosítva az ilyesmi ellen blogíráskor, ötször átnézek mindent élesítés előtt.

Erre ma ezt kellett látnom:

A helyes kombináció a Ctrl+Shift+[1..8]. Hamueső és egyéb klisék. Továbbra sem értem.