A tegnapra tervezett sulilátogatást me sikeresen megejtettem, nyolc órától fél egyig bent voltam a suliban. Mindez nem tartott volna négy óráig, ha nem sikerült volna kifognom az egész ISzK legproblémásabb terminálját. Anyaggyűjtés? Nem lehet lementeni a weboldalakat. Szöveg kimásolása állományba? Nincs jogom futtatni a Jegyzettömböt, Word nincs a gépen. Biztos működés? Az ütközésig betolt áramhálózati csatlakozó kénye-kedve szerint érintkezett, előfordult, hogy a szemközti székre leült valaki, és ettől nálam rebootolt a gép. Esküszöm, hogy az első lottónyereményem első havi kamatjából veszek egy notebookot és azzal fogok bemenni, a bajom van, mert nem tudom, milyen kockázatot jelentene a rendszer épségére nézve, ha használhatnák a hallgatók az alapvető Windowsos alkalmazásokat. Így viszont csak szívás van minden fronton, még az elsődleges - és a jelek szerint kizárólagos - célként említett internethasználat sem túlzottan kényelmes, hiszen az első szervizcsomag előtti verziójú Windows XP-kben megtalálható Internet Explorer annyira őskövületnek számít, hogy még egy nyamvadt popup-blocker sincs benne, ami különösen örömtelivé teszi mondjuk az Origó híreinek elolvasását.

Újabb fordulat a karddal átszúrt roma srác ügyében. Az egész cselekmény kezd lassan brazil szappanoperákra hasonlítani, most ugyanis az a tényállás, hogy véletlen baleset miatt csúszott át a kard a fiú hasán, és nem volt ott semmi összetűzés vagy oknélküli felnyársalás. Hmm, én várom a következő epizódot, amikor kiderül, hogy a buszsofőr szúrta át a srácot, mert nem vett jegyet... Mindenesetre elgondolkodtató, hogy miért éppen a sértett változtatja meg a vallomását, aki egyébként maga is sáros pár kisebb buli miatt.

Ennél csak az vált ki nagyobb disszonanciát, ami a minap történt valamerre. Egy tilosban horgászó fiú két kislányt mentett ki a mesterséges vízgyűjtő tóból, miután azok őt keresve belementek a vízbe és elmerültek. Egyiküket épségben kimentette, a másikat viszont már a mentősök sem tudták visszahozni az életbe. A nagy csavar a történetben az, hogy az életmentő fiút a rendőrök letartóztatták, mert kiderült róla, hogy több betörés és lopás miatt körözik. Ezek után ha egy "sáros" alak megmenthetne valakit, akkor biztosan nem fog segíteni...