Végre-valhallára lecsurgott a FlatOut demója. Igazi felüdülés volt az újabban szokásos többszáz megabájtos, ötperces demók mellett ez a 130 MB méretű, elég sok lehetőséget tartalmazó kiadás.

Ha nem lenne világos, a FlatOut a finn BugBear Entertainment játéka, és egyfajta Destruction Derby-klón volna, ha nem lenne megtámogatva olyan szintű fizikával, mint amilyennel megvan :-). Roncsderbis játéknál ugye elvárható, hogy a járgányok szépen törjenek, deformálódjanak, itt azonban a kocsik mellett a környezetünkben lévő tárgyak is áldozatok lehetnek. A szétlökdösött hordók és elsodorható táblák mellett már nem pattanunk le a falépcsőről, fakerítésről, beton elterelő kordonról és a többi autóról sem. Persze vannak játékmódok, amikben nem cél a rombolás, de valahogy mindig úgy sül el :-).

Ami nagyon megfogott, az a hangulata. Régen éreztem ilyet arcade stílusú játéknál. Az irányítás, a törések mind-mind úgy vannak megoldva, hogy egyszerre lesz tőlük a játék élvezetes, könnyen kezelhető és mégis fantasztikusan reális. Leírhatatlan, amikor a hajtűkanyarban keresztbe bródszájdolva éppenhogy el tudjuk húzni a kocsink farát a külső íven lévő akadályok mellett, vagy amikor az előttünk haladóval a lökhárítókat összeakasztva szórakozunk. Multiban mekkora lehet!