Avagy menjél szépen haza és otthon terepjárózzál!

pix/dakar.jpg

Tegnap ugye kisebb kötelező örömködés mellett bejelentették, hogy 2010-ben Budapestről indul a Dakar-rali mezőnye. Gondolom, a budapestiek előre örülnek annak, hogy emiatt megint le fogják zárni a belvárost legalább egy napra, mindezt az év első hétvégéjén, a hihetetlen mértékű akciók és leértékelések idején, pedig a fővárosban ténylegesen egy kilométert nem fognak menni a versenyzők. (A szervező emberkéknek pedig üzenném, hogy az ország továbbra sem a Budapest, Balaton, Dunántúl szentháromságból áll, baszki.)

Éppen arról akartam írni, hogyan lehetne mégis bevonni a fővárost a verseny útvonalába (pl. az addigra el nem készülő kormányzati negyed építési területén remek párhuzamos körpályát lehetne kialakítani, ahová a gépátvételtől a négyes metró egyik járatából kihajtva jutnának el a versenyzők, már ha nem szenvednek odáig tengelytörést valamelyik fontosabb főútvonalon...), amikor a rádióban azt hallottam, hogy lefújták az idei Dakar gépátvételét és ez akármit is jelenthet. Mostanra pedig eldőlt, hogy 2008-ban nem lesz Dakar-rali.

Érted, a kedves afrikai terroristák a nagy nyomoruk közepette szépen elintézték, hogy a harminc év óta minden évben megkapott pár napnyi odafigyelést és a versennyel járó szerény juttatásokat is elbukják, gratulálok, zseniális terv, rohadjon meg a fejlett világ is a pénzével együtt. Igazán kijárna nekik egy béke Nobel-díj.