Ez most egy újszerű közlésmódban előadott futamösszegző lesz, ezzel jelezném előre, hogy hová tart a népszerűbb portálok F1-ért felelős gárdája nyelvtanilag és gondolatilag. Remélem az érintettek megsértődnek vérig.

A Fudzsi Szpídvéj újnak számít a versenynaptárban, a korábbi években ugyanis Szuzukában rendezték a Japán Nagydíjat. Szerintem kár volt váltani, de nyilván van az a pénz. A versenyzőket remek körülmények fogadták a pályán, a szakadó eső, a vízátfolyások és a köd egy kitűnő futamot kerekített a száraz pályán valószínűleg dögunalmasnak bizonyuló futamból. Az első tizennyolc kört a széfti kár mögött araszolva teljesítették a pilóták, az élen Lúisz Hemiltonnal és Fernándó Alonzóval. Rájkőnen és Massza a rossz gumiválasztás miatt még az elején kiállt, a Meklárenesek mögött Nik Hejdfeld, Dzsenszön Bátön, Márk Webber és Szebásztián Fettel haladt. Az esőben a Szkudéria Tóró Rosszó Ferrárit vezető Fettel hamar előretört a harmadik helyre, a nyomában Webberrel. Alonzó és Hemilton egy kör eltéréssel bejöttek tankolni, Alonzó eléggé visszaesett — még a csöndben felzárkózó Rájkőnen is utolérte —, Hamilton kevésbé, de mivel mindketten csurig tankoltak, nehéz volt tartani a pozícióikat. Előbb Hemiltont tette ki a bukótérbe Kubica, aztán Alonzó és Fettel orrdörgöléséből a kettőszörös világ- és arcátmérő-bajnok jött ki rosszabbul. Néhány körrel később pedig megcsúszott a középső pályaszakaszon és falnak rongyolt izomból. Aj-jaj!

pix/f1fuji071.jpg

Természetesen a mezőnyben mindig lennie kell legalább két Mercédesznek, úgyhogy ismét széfti kár hosszú körökön keresztül. A széfti mellett másféle kár is szerephez jutott: az anyagi, amit az újraindulás előtt Webberbe belecsúszó Fettel okozott. Az életben még soha egyikük sem volt ilyen remek helyen ennyire biztosan, persze túl szép lett volna... A Red Bullnál érdekes lesz a következő csapatértekezlet, annyi szent. Kettejük helyére a semmiből megérkező Kovalájnen jött, mögötte Massza, Kúltárd és Rájkőnen volt a sorrend. Hemiltont nagyon nem tudták zavarni, gond nélkül megnyerte a Japán Nagydíjat. Rájkőnen megelőzte Kúltárdot és Masszát (khmm...), de Kovalájnennel már nem bírt, harmadik lett.

pix/f1fuji072.jpg

Hemiltonnak most 12 pont előnye van Alonzóhoz képest, Rájkőnen pedig 17 ponttal van lemaradva tőle. Hátravan még két futam. "Vannak még csodák!" — mondogatják magukban a Rájkőnen- és Alonzó-fanok. "Én vagyok az egyik." — mondja Hemilton.