Mostanában fura dolgok történnek a blog körül. Jellemzően azóta, mióta upgrade–eltem, de ez biztos véletlenül van így. Először is a nyári pangás ellenére viszonylag konstans látogatottságot tapasztalok, ami tulajdonképpen meglepő, ha számításba vesszük, hogy ez a blog felettébb unalmas, nem lehet belőle semmit tanulni és még rosszul is működik. Nem értelek titeket, komolyan.

Először is itt volt az eltűnő mezőnevek ügye, mint olyan. Mondjuk nem helyes múltidőben beszélnem olyasmiről, amiről nem tudni, hogy megoldódott–e végre, szóval ezt hagyjuk is.

A másik érdekesség az Essentials of trigonometry című bejegyzésnél jött elő, bár ez talán csak nálam okoz gondot. Ott ugye egy YouTube–os lejátszónak kellene látszania, ami nálam nem látszik, látszik helyette a hiányzó pluginra utaló zöld pacás, üres keret. Ez azért fura, mert egyrészt van feltéve Flash plugin a Firefoxhoz, másrészt ugyanazon Firefox másik lapján éppen a YouTube–on nézek egy videót, harmadrészt egy jóval korábbi bejegyzésben ugyanígy belinkelt YouTube–videó lejátszóablaka gond nélkül megjelenik a blogban, ahogy kell. Nincs más hátra, rákattintok a hiányzó bővítmény telepítésére, ami rövid homokórázás és csíktologatás után közli az eredményt: "Nem található megfelelő bővítmény." Que?

És akkor harmadik rejtélyként itt van a jó kis RSS–feedem, ami tulajdonképpen annyiféleképpen jelenik meg, ahány RSS–olvasóval megtekintem. A Firefoxba épített például egészen izgalmas, ott ugyanis csak a címek látszanak, de azok közül sem mindegyik. Google Readerben meg minden jó és szép.

Még jó, hogy a számítástechnika egzakt tudomány.