Szerintem érdemes lett volna meghívni Dávid Sándort a stúdióba és megkérdezni tőle, mit gondol a jelen helyzetről, de ez elmaradt; valószínűleg félnek az RTL–nél attól, hogy Lapaj bármilyen kérdésre csak olyan választ képes adni, melyben elhangzik Michael Schumacher neve.
— Lapaj, mi a véleményed Hamiltonról?
A tehetsége engem Schumacherre emlékeztet, bár ő az első versenyeken... [hosszú anekdota]
...
— Lapaj, kérsz még vizet?
Kérek. Egyszer Schumachernek én adtam inni, mert... [másik hosszú anekdota]

Helyette volt játék olyan kérdéssel, amire a választ nagyjából hússzor elmondták még a futam kezdete előtt. És volt a futam közben reklám. Na most akkor álljunk meg egy kicsit és gondoljuk végig: vajon mely célcsoportnak szánták a 24. kör közepén az ásványvizes reklámot? Aki az F1–et érdeklődésből kifolyólag nézi, az előre betárol mindent kézközelbe, mert törvényszerű, hogy a legérdekesebb akkor történik, amikor kisurransz a konyhába egy percre, szóval neki nem. Akinél csak azért szól a tévé, hogy ne legyen csend, az úgyis leszarja a reklámot, szóval neki sem. Azt meg nem szeretném elhinni, hogy vannak olyanok, akik csak úgy kiszáradnak a tévé előtt, ha nem mutogatnak nekik ivásra buzdító dolgokat. És nem hat meg, hogy csak a képernyő felén ment a reklám, mert innentől már csak egy lépés és eljutnak oda, ami a német RTL–en régóta megy: ott néhány körönként rendesen benyomják a három perces reklámblokkot, fullscreen, ahogy kell. Kurva jó.

Maga a futam szerintem nem volt különösebben izgalmas, az élen a nagyfiúk elkanyarogtak maguknak, ami meg mögöttük történt, az mind logikus volt. Kiesett Raikkönen — apropó, amikor Wéber Gábor arról beszél futam előtt, hogy a Ferrari vagy a McLaren ritkán romlik el, akkor valamelyik mindig elromlik —, elhullott Trulli, kiszúrtak Heidfelddel (nem a nyalókás ember tolta el, mert a jobb első keréknél térdelő fickó valamiért megint rátette a kulcsot a kerékre, holott előtte ő is felemelte a kezét, hogy készen van), a helyükre bejött Coulthard, Rosberg, Kovalainen meg Sato. Dévid viszont igazán rászólhatott volna Juttára, hogy amikor Sato van kiiírva és a képen is Sato van, akkor nem kell Trullit mondani és dicsérni, mert az gáz.