Véletlenül sem fog szóba kerülni az új Linkin Park album, helló Mr. Keresőrobot! Helyette elmesélem, hogy most péntek van és hajnali 3:16; ez az időpontot kedd óta zsinórban harmadszor talál engem ébren — nem már ébren, hanem még ébren —, ami nem rossz dolog, ha azt vesszük, hogy Campus kolihét van, nagyon rossz viszont, ha azt vesszük, hogy én a kolihétből csak távoli hangfoszlányokat érzékelek, ellenberger remekül kicsinálom magamat itt a monitor előtt beadandó programok fabrikálása, illetve ipari mennyiségű sóskeksz és kóla felváltva történő fogyasztása során. De talán nézzük meg, hogyan jutottam idáig.

Kedd. Ébresztő fél nyolckor, ébredés fél kilenckor. Éjjel megálmodtam, hogy az egyik programban valamit nem veszek figyelembe, úgyhogy ezt kijavítom. Saját kitalált adatokkal jó. Fél tizenegykor irány az ISZK, programok felmásolása a szerverre, tesztelő program indítása. Pofámba röhög. Kapcsolódó fórum átolvasása, agyvíz nagy intenzitású melegítése. A déli programozás előadáson van időm lehiggadni, WarPriesttel kitárgyaljuk a helyzetet, optimistákhoz méltóan feliratkozunk vizsgára. Nyelvek és automaták gyakorlaton teljesül gyermekkori vágyam: parciálisan definiált nemdeterminisztikus véges automatából készítünk teljesen definiált determinisztikus véges automatát. Jövő héten ZH. Egy sráccal jóízűt nevetünk azon, hogy a progháziban megint átjavítottak pirossal pár dolgot. Fél ötkor hazaérek, villámkaja, utána még levegőt is veszek. 17:02–kor login, 3:51–kor logout.

Szerda. Ébresztő fél nyolckor, ébredés fél tízkor. Éjjel nem álmodtam meg semmit, mert totál hulla voltam. Déltől háromig Nyelvek és automaták előadás, full érdekfeszítő megismerkedni a Kuroda–féle normálalakkal, kár, hogy gyakorlaton már félév elején letudtuk. Négyig az ISZK–ban próbálkozok megint, egy program már átmegy a teszten, igaz majdnem tizenöt másodpercbe telik neki; közben van idő eltöprengeni afelett, hogy miért lesz a program kódjában az ékezetes karakterekből kínai írásjel. Egy másik program pedig ezzel örvendeztet meg:

pix/prog2.jpg

A szaggatott vonal feletti két sort írja ki a programom, pedig a szaggatott vonal alatti két sort kellene kiírnia. Ehhez nekem már nincsen humorom, a későbbi toporzékoláshoz kellő mennyiségű negatív élmény begyűjtése érdekében megnézem, hogy kirakták–e az alig egy hónapja megírt prog–ZH eredményét. Kirakták ofkoz:

pix/prog1.jpg

Négykor programozás gyakorlat, ZH kiosztása, félórás reklamációs műsorblokk, utána állománykezelési egyszeregy: negyven perc alatt mindent megtudtunk a témáról, amit kellett. Hattól Algoritmuselmélet gyakorlat (érted...), extázisban fetrengünk. A Lost forgatókönyvírói gárdája térden csúszva könyörögne a tárgyhoz kitalált vizsgarendszerért. Negyed kilenckor fordítom el a kulcsot a zárban, 21:30–kor login, 3:27–kor logout és végkimerülés.

Csütörtök. Ébresztő fél nyolckor, ébredés kilenckor. Rossz hír: szükségem lesz egy új ébresztődallamra. Jó hír: egész szarul hallok. Délben feketén cserél gazdát néhány előadásjegyzet, szerencsére a Közgazdaságtan és az Algoritmuselmélet piaci értéke azonos. Öncélúan használom az egyetemi infrastruktúrát, az Indexről megtudom, hogy Tomcat a Hun–kaida tagja, az Origóról, hogy halálom után nem fogok a pokol tornácára kerülni csak azért, mert nem vagyok megkeresztelve — és akik már ott vesztegelnek, azokkal mi lesz? —, a comment.com pedig arról ír, hogy a Lost 2010–ben fejeződik be; vizsgára jelentkezek ETR–ben — haver, kijavították a Firefoxban bugos lenyíló menüket! 16:40–kor ismét otthon, a tükörben lévő illető azt mondja, hogy hajítsam ki a francba azt, ami nem működik, úgyhogy a problémás feladatokat elölről kezdem. 21:00–kor kezdődik az m1–en az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntője, hát mit mondjak, volt egy felhozatal. A svájciak egy atomkúl dance–produkcióval indultak, csak elkúrták azzal, hogy svéd halálmetálosnak néztek ki és a zeneszerző ódzkodott a basszus minden formájától; az andorrai produkció egy Tokio Hotelt utánzó No Thanx–et utánzó tinirokk–banda volt, valamint a nem tudom kik által újjáéledt a Backstreet Boys is. Ilyen kihívók mellett tényleg egy nagy kő esett le piciny szívünkről, amikor Rúzsa Magdi bejutott a döntőbe, én izgultam is, tényleg.

Azóta annyit haladtam előre, hogy csukott szemmel bebillentyűzöm, hogy valgrind —leak–check=full ./p31 ~/c/tesztesetek/3/1/test/faoh.in. Jól szórakozok. 3:48. Most elolvasom ezt a sok mindent, amit leírtam, lecserélem a mondatok végén a pontosvesszőket pontokra, a cím elől pedig kitörlöm, hogy struct faelem *, aztán Ctrl+K+H és exit.