Helló.

(Hatásszünet.)

Az évszakok szép sorban jönnek-mennek egymás után, ezen tevékenységükben még az sem zavarhatja meg őket, ha egyikük véletlenül elfelejt jönni-menni, az utána következő viszont nem. Gondolom az Úristen remek kivétel-kezelést készített a nagy kompiláció előtt, lám, a hangyafing intenzitású tél után máris itt a tavasz, dagad a... az. Meg majd valami más is fog dagadni, csak még várni kell pár napot.

Egyébként pedig elnézést, amiért így kendőzetlenül bemutatom a gondolati világomat, de teljesen fel vagyok bazmeg háborodva, mert két lábbal tipornak a nép szabadságának eszméjén: hát mi az, hogy megtiltják magánszemélyek számára a golyóálló mellény viselését? Úgy értem, ha kevlárban akarok a kocsmában menőzni a haverok előtt - "Tibi, fogadjunk egy ezresbe’, hogy nem tucc elég erősen hasba ütni" -, akkor hadd lehessek már kevlárban, hát de nem? Ja, és persze a farzsebemből is kib*szhatom a kukába az elektromos sokkolót, mert a törvényalkotók szerint - idézem, bár ilyen marhaságot magamtól is bármikor ki tudok találni szerintem - "az önvédelmi eszköz tartása arra utal, hogy nem békés cél érdekében kerül alkalmazásra", azaz ha valaki megtámad az utcán házi készítésű, nuncsakunak látszó(!) tárggyal és nincsen rajtam a mellény, hogy mégse fájjon, ha csapkodnak, akkor én nem elektrosokkolhatom őt , mert azzal megzavarom a derűs este békéjét és egyúttal számos harmadik világbéli nyomorult embertársam sorsának is beintek egyetlen mozdulattal, ami ugye arra utal, hogy én az egyik legnagyobb g**i vagyok a világon.

Értem én, hogy most szezonja van a rendrakásnak, meg amit lehet, azt gyorsan, még tizenötödike előtt határok közé kell szorítani - nem mintha nagyon menne -, de hülyének tán mégsem kéne lenni csak emiatt.

Szóval, mi a bánata?