Zseniális pénzszerzési módszert eszeltem ki az éjjel, ami egyben szociológiai kísérletnek is felfogható. Alapfeltevésem az, hogy az emberek, köztük is a fiatalok, szívesen költenek emelt díjas SMS-re, ha azzal részévé válhatnak egy közösségnek. A teendő mindössze annyi, hogy valamelyik kereskedelmi csatornán bérelünk adásidőt kora délelőtti és délutáni időpontokban, adás gyanánt extraközeliben mutatnánk egy teljesen élettelenül heverő kétszersültet, alul pedig szkrolloznánk, hogy küldjél SMS-t ide nekünk jól. Esetleg félóránként váltanánk a képet egy radírgumira. Szagosra, ofkoz. Másik alapfeltevésem, hogy alig tíz percen belül megérkezne az első SMS, további tíz percen belül pedig megérkezne az első "Van hejes pasi vácról?" tartalmú SMS. Innentől kezdve pedig nekünk semmi dolgunk nem lenne a befolyó pénzek számolgatásán kívül. Wanna join?

S@ti szóba hozta a filmcímes történetet, én meg arra gondoltam, hogy az IMDb és az AMDb mintájára létre lehetne hozni az AMTDb-t, azaz Awful Movie Title Database-t, mert van rá igény. (Legalább 1 fő.) A legjobb, hogy rögtön tudnék is ajánlani egy filmcímet, méghozzá a Hálózat Televízió vasárnap esti szupermozijáét. A Hálózat Televízió ugyebár egy országos szolgáltató, aki regionális és városi tévék műsoridejét vásárolja meg és jobbnál jobb dolgokat sugároznak rajtuk keresztül. Márciusban például a legnagyobb durranásnak a Vörös skorpió című Dolph Lundgren-mozi ígérkezik, szerintem ez mindent elmond. Na, a vasárnapi szupermozi eredeti címe Antibody volt (főszerepben Lance Henrikssen!), amelyet sikerült teljesen hitelesen átültetni magyarra. A film címe tehát Vérbeli hajsza 2: Detonátor lett. Ebből a vérbeli szó még értékelhető eredményként, mert ugye antitestek, meg a filmben úgyis a csákó vérében van valami cucc, de a többi...

Ha már filmek. Szombaton fél füllel hallottam egy részletet abból a filmből, ami az RTL Klubon ment és Jean-Claude van Damme volt benne a főszereplő. Cím, történet annyira nem jellemző, a lényeg, hogy JCvD természetesen ártatlanul bekerül a sittre, ahol neki verekednie kell, hogy jól legyen. Egyik jelenetben pár nagydarab rab odamegy hozzá a börtön udvarán, és a következő párbeszéd zajlik közöttük:

- Tudjuk, hogy jóban vagy az őrökkel. De az első adandó alkalommal, amikor nem figyelnek rád, mi ott leszünk és egyenként végigmegyünk rajtad.
- Hát ööö...
Őr odalép:
- Ha nem hagyjátok lógva, mindannyian a lyukba kerültök.

Dehát ez volt a cél, nem? Ezúton gratulálnék a magyar szöveg készítőjének.