Amíg a blog alatt nem PHP rendszer működött, kétszer is meggondoltam, hogy egy megírt bejegyzés szövegét utólag módosítsam, netán az egészet kitöröljem, mert a megírása és a publikálása között eltelt időben megváltozott a véleményem vagy a hangulatom. Meló volt vele ugyanis. A PHP-s blogmotorra való áttérés óta először ma fordult elő, hogy egy bejegyzést, úgy, ahogy volt, kitöröltem. Jó kis depressziós dolog lett volna pedig, nyilván vágytok az ilyenekre. De valami megváltozott bennem, és attól a perctől kezdve már nem éreztem jogosnak mindazt, amit leírtam. A blogger öncenzúrát gyakorolt.

Ha van a világon olyan dolog, amit a Kiszel Tünde, Győzike és Kelemen Anna alkotta média-triumvirátuson kívül utálok, akkor az az ősz. Főleg az olyan ősz, ami egy tavasz jellegű tél idején köszönt ránk. Ahelyett, hogy nagy nyugalommal vacognánk reggelente a buszmegállóban, a keményre fagyott hókupacokat kerülgetnénk a járdán és szétmarná a cipőnket a só, egész héten szakad a nyakunkba az eső és pólóban tartózkodunk a kabát alatt. És közben megfázunk. (Kis kitérő: aki a Google-ba a Kiszel Tünde videóklip letölt és a Győzike gázégő kéne keresőkifejezéseket beírja, annak menten guruljon rá a kezére egy versenyzongora. Szerintem.)

Tegnap bementem Kiadványszerkesztés órára. Ez egyébként olyan tárgy, ami csak a papír órarendben található meg és ott sincsen megadva a Neptun-kódja, továbbá nem akkor és nem ott tartják, ami az órarendben szerepel, továbbá nem is az az oktató tartja, aki az órarendben fel van tüntetve, továbbá ez nem is Kiadványszerkesztés kurzus lesz, hanem TeX és kiadványszerkesztés, ami korábban TeX 1 néven futott és amit korábban már teljesítettem. Ettől eltekintve semmi probléma nincsen vele. Ja, mégis van: egyedül voltam rá kíváncsi. Az oktatóval tisztáztuk, hogy ez így valószínűleg problémás lesz, úgyhogy abban maradtunk, hogy jövő héten benézek és akkor eldől, hogy mi lesz. Nem mintha nagyon földhöz vágna az a két kredit, csak hát érted... Aztán arról beszélgettünk, hogy engem miért is érdekel a kiadványszerkesztés, én pedig előadtam jól, hogy tulajdonképpen a képernyőn megjelenő információk ízléses és ergonómikus tálalása az, amivel leginkább foglalkozni óhajtok, innen pedig hamar eljutottunk oda, hogy mennyire zavaró az, hogy az Indexen egy akármilyen cikk közepén a T-Online egy olyan szolgáltatás animált reklámját tolja a képembe, amely szolgáltatás számomra a következő öt évben elérhetetlen marad.

Amióta Debrecenben lakom albérletben, azóta talány számomra, hogy a közvetlen szomszédaimat miért hallom kizárólag a fürdőszobából telefonálni. (Mármint nem én hallgatózom a fürdőszobában, hanem ők telefonálnak ott.) Aztán tegnap este valamiért fontos volt, hogy mobiltelefonról megnézzem a GMailt, és az egész lakásban sehol nem volt elég térerő ahhoz, hogy ne szakadjon meg a kapcsolat. Kivéve egyetlen helyet: a fürdőszobát. Teljességgel érthetetlen, ez a helyiség van az épület közepén, a legtávolabb a külvilágtól. Ha a többi nyolc rejtélyre megtalálom a magyarázatot, esküszöm megosztom veletek.

...of Ulm.