Méghozzá feltétlenül, ámde ne kizárólagosan, ugyanis Damon Lindelof és Jeffrey Liebmann is a nyomtatási sorban várakozik (meg a többi tizenöt társszerző). Elérkezett hát Lost második évadának befejezése. Mint olyan. A befejezés szó persze csak marketingfogás volt. Azért érted, huszonnégy órán belül megnézed az utolsó négy részt, amikben a drága forgatókönyv-írók hússzor annyi új ismeretet zúdítanak rád, mint amennyi a szezon többi epizódjából kiderült, aztán közeledik a befejező epizód vége, a várakozásaid az egekbe szöknek, már bármit el tudsz képzelni, bármit el tudsz fogadni végső csattanóként, és akkor bumm... Két kutató sakkozik befagyott seggel, bemérik a robbanást(?) és felhívják Desmond nőjét. Hát b*sszák meg. És akkor én fetrengjek extázisban, mert Locke az utolsó pillanatban odaszól Ekónak, hogy "nagyon nagyot tévedtem"?

Voltak azért jó pillanatok is. Azon csúnyán elcsudálkoztam, amikor Sayid bekommandózott a többiek falucskájába és a Dharma vasalt ajtaja mögött csak a sziklát találta. Desmond is elég érdekeseket mesélt el a bunkerről - érdekes, hogy Kelvin, aki úgymond megmentette őt, véletlenül pont úgy néz ki, mint Sayid amerikai kiképzője, na meg a hajóját Libby-től kapta kölcsön. De azért... Michael és Walt azzal a kis motoros hajóval elindul neki a világnak? Desmond terminálja a bunkerben zajló folyamatot és a szigeten senkinek nem esik semmi baja? (Mert szerintem Desmond, Locke és Eko vígan elvannak odalent.) A többiek visszaküldik Hurley-t, csak úgy? (Negatívan diszkriminálják a testsúlya miatt?) Mégis ki a franc a többiek vezetője?

Mivel a készítők égetnivaló mocskok, én is mocsok leszek velük és most csupa gonoszságot fogok róluk feltételezni. Feltételezem, hogy ők maguk sem tudják, hogyan fog befejeződni a sorozat. Majd egyszercsak elkezdődik egy akciódús jelenet, aminek a közepén látványos animáció keretében megszakad a film és megjelenik egy felirat, miszerint "Itt fogyott el az ötletünk/papírunk/pénzünk/türelmünk", de tovább megyek: nyilván azért van ennyire sok véletlen személyegyezés a sorozatban, mert azok a szereplők minden felbukkanásukkor teljesen más karaktert játszanak, csak alacsony volt a költségvetés és némelyeknek több szerep is jutott, bocs meg minden.

Remélem megbuggyan az összes meggybefőttjük egy békés vasárnap délelőtt folyamán.