Nem kell Nostradamusnak lennem ahhoz, hogy jósolni tudjak. Csak figyeljetek!

Ma az a vezető hír, hogy Oroszország és Fehéroroszország összerúgta a port, a fehéroroszok meg addig pampogtak a Nagy Testvérnek, míg az elzárta a kőolajvezetéket. Apróság, hogy ezzel tulajdonképpen a fehéroroszokkal tolt ki a legkevésbé, de mindegy, így is poén. Fél Európa meg hadd szopjon, hisz azért van, nem? De, de most nem ez a lényeg. Oroszország látszólag hagyományt teremt azzal, hogy év elején valamit elzár, lásd a tavalyi földgázos balhét az ukránokkal. Szóval idén a kőolaj került sorra, és mivel a kőolaj fontos energiahordozó, a híradóban gyönyörűen eldrámázták az ügyet, épphogy nem villogott a virtuális stúdió hátterében egy virtuális PANIC NOW! felirat, közben meg kilencven napra elegendő kőolajkészlete van hazánknak, illetve lehet az Adriáról is venni, ha úgy adódik.
Jóslat: jövő januárban az oroszok ismét összebalhéznak az ukránokkal, akik emiatt tiltakozásul elzárják a Tiszát.

Tavaly karácsony után eltűnt egy uzsorakölcsönökből vagyonosodott házaspár, amikor egy ismerősükhöz indultak behajtani a kölcsönt. Múlt héten csütörtökön megtalálták a Mercedes terepjárójukat egy elhagyatott katlanban, kiégve. Erről volt is riport, a riporter vérszemet kapva mesélte, hogy a helyszínt alig lehet megközelíteni, még az a rendőrségi terepjáró is elakadt, amivel az újságírókat vitték volna oda. Itt eleve bukik a történet, mert valahogy a Mercedes is oda tudott menni és egy Mercedes meg egy Lada Niva terepjáró képessége között adódik némi elhanyagolható differencia, arról nem is szólva, hogy a hétküllős alufelni és az országúti abroncsok mennyire javítják a dagonyában való haladást. A kocsiban találtak csontokat is, a rendőrség szóvivője pedig elmondta, hogy azokat szakértő fogja megvizsgálni jó alaposan és eredmény leghamarabb egy hét múlva várható. Ehhez képest szombaton, vasárnap és ma is elmondták a híradóban, hogy "még mindig vizsgálják az autóban talált csontokat".
Jóslat: holnap, holnapután és azután is lesz erről hír, méghozzá ugyanez.

Itt van még a Vészfék Mozgalom is. Tudjátok, ők azok, akik állítólag több százan vannak már és azzal az ötlettel álltak elő, hogy ha a kormány nem felejti el kurva gyorsan a diákkedvezményt, mint módosításra szoruló tételt, akkor ők, több százan, január 19-től kezdődően meg fogják húzni a vonatokon a vészféket és ezzel remekül kifejezik a tiltakozásukat. Ezzel kapcsolatban rögtön két jóslatom is van.
Egyik jóslat: Legalább annyit el fognak érni vele, mintha direkt bablevest ennének egész héten és aztán közterületen csoportosan szellenteni kezdenének.
Másik jóslat: Legalább annyit el fognak érni vele, hogy késni fognak a vonatok, az ő orruk pedig csúnyán be lesz verve - a MÁV úgysem a pontosságáról nevezetes hungarikum, viszont a vészfékek eléggé jól látható helyen vannak elhelyezve ahhoz, hogy mindig akadjon olyan utas, aki szerint egy balhorgot minimum megér a móka.

Ó! Most jut eszembe, hogy nem lenne szabad ilyeneket leírnom, hátha valaki elolvassa, nem tetszik neki és kitalálja, hogy én őt megverettem valakikkel. Tudjátok: bloggernek lenni zsír veszélyes...