Hétvégén kétségtelenül hozzánőtt a kezemhez a Nyelvek és automaták gyakorlati jegyzet. Hétvégén kétségkívül nem volt időm gyakorlatilag semmire, amire mégis, arra is alig. Vagy Ali G. Vagy Borat. Vagy mittudomén. Ehhez képest eléggé nem voltam képben még vasárnap este sem, sőt, még hétfő délelőtt sem. Mondjuk legalább bebizonyosodott, hogy a multitaszking ma sem megoldott probléma, ugyanis baromi nehéz Fejgeom előadás alatt feketén zéhára tanulni úgy, hogy közben csak úgy röpködnek a parciális u-k meg parciális v-k, a gót ábécéről nem is beszélve.

Node mit számít mindez abban a gyönyörűséges másodpercben, amikor megfordítod a zéhára adott feladatsort? Hát, őszintén szólva semmit. Lehet hogy én csinálok valamit rosszul, de a két beugró feladat sokkal nehezebb volt, mint a három "éles" darab. (Kis magyarázat, hogy értsétek: a zéhán öt feladat volt összesen, két darab beugró feladat és három másik. A lényeg, hogy ha a beugró feladatok közül nem oldasz meg megfelelő számút hibátlanul, akkor a többi feladatodat meg sem nézik javításkor, akkor sem, ha azok teljesen rendben vannak.) A három komolyabbal elvoltam úgy fél óráig, a két beugróval szintén. Csak a komolyabbaknam féloldalnyi megoldása volt, a beugróknak meg három-négy sor. Azért nem mindegy...

Igazából azon parázok, hogy a beugrókat elfogadják. Az egyik szerintem mindenképpen jó, a másik is egészen jó... lenne, ha nem hagytam volna le a végéről ennyit: C->λ, D->λ. Namost, a mifelénk megszokott bináris értékelésben ez azt jelenti: nulla pont. Hát, de jó lesz pótzéhát írni megint! (Ráadásul a Fejgeom vizsga időpontjával is szépen megvezettem magamat, ugyanis nem akkor lesz, amikor, hanem akkor, amikor. Nahát!)