Baromi nehezen kezdődött a nap, majdnem szúrtam is egyet, hátha úgy könnyebb elviselni, hogy megint hétfő, megint reggel fél hét és megint Valószínűségszámítás és statisztika előadás; aztán mégis beértem egy feles ásványvízzel meg a 24-es busszal (képzavar tetszetős). Ijesztően lúzer vagyok... Kilenc negyvenötkor már úgy gondoltam, hogy a mai anyagot a hét bármelyik napján bármikor előadhatnák, akkor is halálos lenne. Szeretem az ilyet, felvésünk a táblára két és fél oldalnyi tételt meg definíciót és már kint is vagyunk a friss levegőn. Jó nagy hülyeség ez a statisztika anyagrész.

De legalább birtokomba jutott némi információ arról, hogy mivel fogok foglalkozni mától karácsonyig, ha minden rosszul megy. Íme a menetrend:

  • dec. 4.: Nyelvek és automaták zéhá
  • dec. 11.: Fejezetek a geometriából vizsga
  • dec. 12.: Nyelvek és automaták pótzéhá (opcionális)
  • dec. 13.: Rendszerszervezés vizsga
  • dec. 14.: Valség zéhá
  • dec. 18.: Valség pótzéhá (opcionális)
  • dec. 21.: Valség jegymegajánló írásbeli (előző kettő függvényében opcionális)

Ezek mellé jön még legalább egy Fonya vizsgaalkalom és legalább egy Adatbázisrendszerek megvalósítása 2. írásbeli, valószínűleg csak januárban. A Rendszerszervezés is lehet, hogy karácsony és újév között lesz. Azért a Valség elég jól összejött, gyakorlatilag egy héten belül eldől az egész és egyáltalán nem túlzok, amikor azt mondom, hogy már most f*sok tőle. A Rendszerszervezés és az Adatb. megv. 2. annyira nem pánikolós, Fonya zéhára tanulok, mint állat - múltkor is bejött... -, Fejgeomból meg valahogy összekopizok egy életképes Möbius-szalag parametrizációt, az alapból kettest jelent vizsgán. Marad még a Méréstechnika 2., amivel még nem tudom, mi lesz. A tanár kellőképpen unszimpatikus ahhoz, hogy miatta más tárgyaktól időt véletlenül se vonjak el, a feladattal ugyanis továbbra is az a bajom, hogy tudom mit kell csinálni, csak azt nem tudom, hogyan lehet ezt implementálni. Nem, sajnos ez tipikusan nem internetről összelopható dolog, ha olyan lenne, már rég készen lennék az egésszel. (Persze láttam egy tökéletesen működő, kész megoldást a problémára, csak azt is láttam rajta, hogy olyasvalaki készítette, akit nem sűrűn húztak el programozásból meg matekből, van benne pár darab saját header, amik mondjuk assembly-ben átírják a processzorban a megszakításkezelőt, meg ilyen egyszerűbb dolgok...)

Miután ilyen jól elmagyaráztam, hogy mennyire elfoglalt leszek, megemlítem, hogy kicsit átalakítottam - na jó, átszíneztem - az üzenőfalat, ha már láttad, akkor azért, ha még nem láttad, akkor azért mondom; folytatódhat tovább a magas színvonalú üzengetés. Aztán vigyázzatok magatokra, mert aki nem így tesz, azt istenbizony úgy kibannerolom, hogy mindenki csillagokat fog látni.