Ha én lennék Tomcat, vagy netán Tornado a Cloneshitről, akkor valami olyat írnék kezdőmondatnak, hogy jelenleg sokadik hatványú fa******ás van folyamatban, méghozzá azért, mert. De itt ugye csak indokolt esetben szokás csúnya szavakat használni, ez pedig egyáltalán nem indokolt eset, illetve lehet hogy az, de nem égetem le magamat a nyájas, mások alázásához szokott olvasók előtt azzal, hogy leírom a saját aktuális bajaimat, nem forog veszélyben a hosszú hónapokon át felépített übergizda bloggerimázs.

Szóval alaposan rámtelepedtek a problémák így csütörtök délután, ezt sem gondoltam volna a mai valség gyakorlaton, miközben a táblánál alakítottam szoborgyanús szerepemet egy nem egészen hozzáértő diákról, aki valójában ért hozzá, csak valahogy mégsem. Már reggel gyanús volt, hogy nem találom a bögrémet a szokásos xi hely egyikén sem (i = 1, 2, ..., n), azóta meg főleg gyanús, hogy szintén nem találom sehol, viszont valami félig száradt folt van a konyha padlóján és a felmosóvödör, a szemeteslapát és a kisseprű máshová költözött a szekrényben. Lehet kombinálni, hogy mi történhetett vele. Mondjuk nagyon kedves a lakótárstól, hogy már tegnap lelépett anélkül, hogy említett volna bármilyen apró konyhai balesetet. Megjegyezném: ez már a második bögrém, amit mosogatás közben darabokra tört, ha igaz... Kezdek félni.

Aztán itt van a másik érdekesség, méghozzá az, hogy ezt a bejegyzést Windows Vista alatt írom éppen, amiben az a legjobb, hogy az eredeti indexet nem tudom szerkeszteni, azaz most lemásoltam és az újba írom bele ezeket a betűket, és majd később ezt az újat bemásolom oda, ahol az eredeti index van. Történt ugyanis, hogy megjelent a Firefox 2.0 RC3 jelölésű verziója, amit lelkes Firefox-használóként letöltöttem és telepítettem XP-re, úgy, hogy a meglévő 1.5.0.7.-es Firefoxom az összes pluginjával együtt megmaradjon. Ez hiba volt, mert azóta XP-n nem működik egyik Firefox sem, a localhoston lévő kezdőlapot nem tudják megnyitni például, pedig megy az Apache szerver meg a PHP is. Meg persze elég gyakran kapok az arcom elé egy x, y, z program hibát észlelt és blablabla hibaüzenetet, ami azért jó eséllyel zökkent ki a nyugodt létezésből. Mindjárt visszatolom azért a képemet XP-re, hátha rendet lehet tenni, hátha el lehet odázni azt a három hónapja tervezgetett XP újratelepítést.

De előtte itt egy link egy cikkhez, amit ez előző gondolatmenethez most zseniálisan hozzákapcsolok, ugyanis abban is a Vistáról van szó valamelyest, méghozzá nem éppen a napos oldaláról. Jófajta Microsoft bunkósbot-osztogatás lesz itt kéremszépen, ha ennek a fele igaz... Bár szerintem nem valami tiszta az egész, a dobozos Windowsokat eddig sem kötötte a hardverhez a licenc, csak az OEM-eket. Talán arra megy ki az egész, hogy ha kijön a Vista, mindenki rohanjon aktuális csúcsgépet venni, amihez nem kell évekig nyúlnia hardverileg. A crackerek meg örülnek nagyon, az Ms elintézte, hogy a következő öt évben is legyen munkájuk.