Nfol did vote today. Aláírok, arrébb állok a papírokért. Kezembe nyomnak egy egész ex-mammutfenyőt, ami lehetne nyolcadekkora is, ha nem ilyen elkúrt nagy betűkkel nyomtatnának rá lényegtelen szövegeket. Vagy tényleg van Magyarországon olyan szavazópolgár, aki egy négyzetkilométer alapterületű magyarázó ábra nélkül nem tud behúzni egy ikszet egy karikába? Mert ha van ilyen, akkor konkrétan ő mennyire van tisztában az egész választással, annak a tétjével úgy egyáltalán...? Kétségeim vannak. Mindegy, bevonszolom magammal a papírlepedőket a fülkébe, ahol nem Kiefer Sutherland várakozott, hanem egy toll meg egy deszka. Fejlett Tetris-skillemnek köszönhetően sikerült úgy elrendeznem a dolgokat odabent, hogy írni is tudjak és ne ejtsek le semmit a padlóra, aztán kicseréltem a szoftvert az origamiCAD legújabb verziójára és beleraktam mindezt a borítékba. Odakint azért viccből megkérdeztem, hogy a két urna közül melyikbe dobjam, hátha az egyik nyerő, vagy ilyesmi, tőlem úgyis elspórolták az elsőszavazók ajándék tollát az elmúlt két választáson, hátha jár valami vigaszdíj. De nem járt. Ráadásul megfigyeltem, hogy a választási bizottságban ott van a volt biológia-földrajz tanárnőm, akit én annak idején fenntartásokkal kezeltem, és majdnem sikerült kisurrannom észrevétlenül, amikor anyukám odaszólt neki, hogy nem vagyok-e ismerős valahonnan... Köszi, anya.

RTL Klub monnyon le! Mi az, hogy ma 13:15-kor megmutatják a Hungaroringről a FIA GT-futam rajtját, és majd éjfél után lesz összefoglaló belőle? He? Nem volna kurva logikus, ha egyben közvetítenék a futamot? Aztán ha vége, lehet ismételni az F1 Kínai Nagydíjat, legalább jól elmegy vele az idő és nem lesz programon a vasárnap délutáni kötelező matinéműsor, ami úgyis kurva érdektelen, mert este héttől választási műsor ezerrel, sőt, százezerrel, amiben jól felkészült szakértők órákon át fognak tájékoztatni minket arról, hogy hát bizony az a rózsaszín oszlop sokkal magasabb, mint a gesztenyebarna oszlop, de ha a gesztenyebarna oszolopot egy betonalapra állítjuk fel, akkor majdnem egál. Vagy ha egy sportműsorral ezt meg lehet csinálni, akkor van egy remek ötletem a választási műsorra is: este hétkor mutassák be, hogy x választókörzetben y néni már reggel z órakor leadta szavazatát, azután jöhet az esti film meg a Heti Hetes, és éjfél után egy kétperces bejelentkezés alatt közöljék, hogy ez meg ez volt, győzött a Madesz vagy a Fiszop, jóéjt.

És fogok írni egy levelet az FIA-nak, hogy 2008-tól lesznek szívesek kötelezővé tenni az F1-es futamokon az esőt, továbbá Takuma Sato és az összes hátsó kerékanya monnyon le! Maga a Kínai Nagydíj elég kaotikus volt, ettől pedig izgalmas, annak ellenére, hogy nemcsak a nézőtéren volt sok kínai, hanem a pályán is sokaknak voltak kínai, hehe. Kihagyhatatlan volt, bocs.

Ezt pedig valaki igazán elmesélhetné nekem...: