Szeptember elseje. Vége a meteorológiai nyárnak, kezdődik az iskolaév, emelkedik az ÁFA és egyéb tömegszerencsétlenségek (ez akárhogy számolom, nyolc szótag, asszem hatig írjuk egybe, de ez kötőjellel hülyén néz ki, ígymarad). Az időjárás-jelentésben lelkesen magyarázza szegény némber, hogy ez a nap a melankóliát hozza elő az emberekből. Melankólia? Lóf***t! Talán ha nem minden fórum foglalkozna azzal, hogy jaj, megint elmúlt valami, de kezdődik egy új valami helyette, ami véletlenül mocskosul drága lesz, akkor nem kellene mindenkinek hivatalból pincemély depresszióba zuhannia, csak mert annak van ideje éppen.

Vegyetek példát rólam: éppen mára jöttem rendbe. Gyorsan meg is köszönöm a segítséget S@tinak (és most mindenki ide kattint), mert amit esetenként összeírkálunk a magunk szórakoztatására, azt szerintem receptre felírhatóvá kellene tenni, továbbá a Monty Python Repülő cirkusza hetedik részének és a csütörtök esti Mafia! című filmnek (bolond angolszászok, mérnem lehet két f-fel írni?), amelyben többek között vérengző birkák őrzik a házat, és erre a portán elhelyezett "WATCHOUTO! Guard sheep" feliratú tábla figyelmezteti a főhőst.

Holnap magyar-norvég válogatott meccs, a norvég válogatott kapitánya azt nyilatkozta, hogy a magyar csapat játéka jó, úgyhogy arra építenek majd, hogy pontrúgásból a védelem mögé kerüljenek és gólt érjenek el. Kiemelte viszont, hogy a védelem nagyon erős, tehát ők, a norvég válogatott, igencsak tartanak a magyar védelemtől. Szeretném a derék kapitányt megnyugtatni: mi is tartunk a magyar védelemtől, éppen nekünk mondja? S@tival arra jutottunk a latolgatás végén, hogy a norvég válogatott még sosem győzte le a magyar válogatottat, tehát holnap elképzelhető, hogy le fogja győzni, és akkor rögtön igazolódik befele a feltételezésünk, hogy hiába vagyunk a legkönnyebb selejtező csoportban, most sem lesz egyszerű dolga a srácoknak ott a gyepen. Tudom, nem látszik, de szeretném, ha Bozsik Péter kellő türelmet, időt és támogatást kapna az MLSZ-től, szeretném, ha legalább ebből a csoportból túljutnánk, szeretnék magyar válogatottat látni nemzetközi tornán, ha már a klubcsapatok elvéreztek mindenféle ismeretlen ex-téeszes macedón gárdától...

Most pedig következzen egy képzelt beszélgetés kivonata.


(Albérlő 1) - Mi újság?
(Albérlő 2) - Voltam a lakásban, alaposan kitakarítottam, megmostam az ablakokat, kiürítettem a postaládát és nem hagytam beleszáradni a Domestost a vécébe.
(Albérlő 1) - ...