Tegnap délelőtt óta kicsit megzuhantam lelkileg, de aki virágért vagy bonbonért szaladna rögtön, az ne menjen sehová, de ne is jöjjön sehová, az idegosztályon pedig nem fog megtalálni, mert Győzike elfoglalta a kórtermet előlem. Nyilván azt is "rizlingelik", mint a motoros hajót.

Hoztam ugyanis egy döntést, ami nagy valószínűséggel előnyös szituációba fog engem helyezni, mondjuk úgy december környékén, a gond mindössze annyi, hogy jelen pillanatban saját magamat sem tudom arról teljes mértékben meggyőzni, hogy helyesen döntöttem, úgyhogy jobb híján azzal vigasztalom magamat, hogy ha ezt mégis benéztem, akkor sincs világvége, legfeljebb szükségem lesz néhány napra, amíg lerendezem magammal az ügy érzelmi részét. Az ügyek magammal való rendezésében úgyis nagy már a gyakorlatom... Akárcsak a bekezdés méretű mondatok írásában.

Beszéljünk másról. Először is megint voltam Debrecenben, ami tök jó volt, mert annyira retek az időjárás, hogy elnyom bennem mindenféle káros életösztönt, úgymint köszönés a matek épület portásának befelé menet - mondjuk őt akkor nem is láttam, de ha igen, akkor sem. Mivel a matek épület a nyár folyamán egy miliméterrel sem kapaszkodott lejjebb a nyomasztó helyek kategorizálására rendszeresített gyalogsági mérőműszeren, sokat nem időztem odabent, hanem átballagtam az ISzK-ba, aminek hivatalosan már más a neve, de azt nem jegyeztem meg, mert kimondottam hülye lett a rövidítése. Viszont odafent jó nagyot döbbentem negatív vertikális irányban (tehát lefelé), amikor megláttam, hogy a jól megszokott masinák mellett számtalan vadonat új gép is elhelyezkedik, méghozzá mindegyik szép nagy 17 inches LCD-monitorral és miniatűr gépházzal. Két mobilrack méretű a cucc legfeljebb, gondolom ezek direkt ilyen kliensgépek, notebook merevlemezzel meg integrált atyaúristennel az alaplapon. De szép, gyors, tetszik, kivéve, hogy ilyen fain masinákra ugyanaz a sivatagcsupasz Windows XP alapkiépítés van feltéve, mint a többi gépre, értsd: hatos Internet Explorer, még egy szerencsétlen Flash lejátszó modul sincs hozzá felrakva, nehogy háromnál több oldalt meg lehessen nézni normálisan. Ezért hát lemaradtam Kazunori Yamauchi valószínűleg fantasztikus vezetéstechnikai bemutatójáról, amelyet a GameCON fórumán linkeltek be a kedves sporttársak.

Másik történet, hogy kedvenc hátizsákomon a legutolsó kernelforgatás óta segmentation faultos a cipzár kernelmodul, ami abban nyilvánul meg, hogy hardveresen húzom a kocsit a sínen, a kocsi pedig végigjön a sínen, csak éppen a feldolgozásra kijelölt helyen továbbra sem jön létre a csővezeték, azaz lehetetlen behúzni a cipzárt. Így hát felkerestem a problémával egy esernyő2-, cipősarok- és táskajavító szakembert, aki nyugodt hangon közölte, hogy a probléma orvosolható, amennyiben szánok rá másfél hetet. Meg ötezer forintot. Merthogy szét kell neki bontania a fél táskát, bevarrni az új cipzárat, aztán visszabetonozni az egészet. A Dicska & S@ti által kitaposott ösvény mentén kívántam tenni néhány lépést, úgyhogy megkérdeztem, hogy "De akkor az már megkapja a Windows Vista Premium Ready matricát is, ugye?", de sajnos erről nem volt szó, a cipzárat csak Aero felület nélkül lehet majd huzigálni. Nagyon kinéz egy új hátizsák...

Prison Break, első évad, második epizód: üt.