A mai napot csúnyán elburnouthármaztam. Meg lejött végre a Discovery. Azért mondom, hogy végre, mert még két napot fent maradnak vele és engem tuti kinyírnak a híradósok a teljes magyartalansággal megfogalmazott felkonfjaikkal, amelyek közül irgalmatlanul megcsapott agyilag az a szerencsére másodpercnyi Alföldi Zoltán-mondat, mely szerint "a Discovery sikeresen kidokkolt". A vezérműlánc fémes csattanással találkozik a motortér többi alkatrészével. Milyen szó az, hogy kidokkolt? Persze, docked out, értem én, de vazzeg, ez híradó, egy magyar csatornán, magyar embereknek, a nagy büdös valóságról, ilyen magyar szó meg nincsen, nem létezik, és különben is, nem lehetett volna azt mondani helyette, hogy levált, szétkapcsolódott? Dehogynem lehetett volna. Csak így sokkal áltudományosabban hangzik, meg lehet róla beszélni a Fókuszban is. Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy Pozsgay Józseffel az élő adás közben tolmácsoltatják a CNN hírműsorát, mert ő képes ilyen érdekes szóösszetételeket prezentálni.

A Burnout 3 egyébként egy nagyszerű játék, különösen akkor, ha van otthon egy levélnyi nyugtatód. Mert sok mindenhez kell önuralom, de ehhez főleg. A karrier mód elejének a végén (vagy a közepének az elején) ugyanis kezd eldurvulni a nehézségi fokozat. Egyrészt megjelennek a durván gyors kocsik, másrészt megjelennek a technikásabb, forgalmas, városi pályák és a szintén durván gyors autópályás részek, harmadrészt pedig az ellenfelek is felszívják magukat, és hiába nyomok az utolsó körben Michael Johnson fénykorára emlékeztető sprinteket, hogyha az első helyezett huszonöt másodperccel vezet előttem. Ennél csak az a rosszabb, amikor direkt úgy versenyzek, hogy nem érdekelnek a takedownok meg a stíluspontok, csak befogom a szálkeresztbe azt, aki legelöl halad és mindenáron tapadok rá, ennek ellenére két centivel előz meg a célban: tegye fel a kezét, aki ilyenkor nem nyomna egy restartot...

Mental note: vajon mennyit ér meg Nándónak, hogy kihasználja túlzásokba eső segítőkészségemet és elkészítteti velem azt a dolgot, ami alapjaiban fogja megrengetni a netes világot? ;)

Hmm... Olvastátok azt a hírt, ami a fejlett Európa feltehetőleg leghülyébb társasházi lakóiról szól? Nevezett személyek azzal érdemelték ki ezt a dicső címet, hogy betörőt fogtak. Aztán mégsem. Történt, hogy egy mainzi ház alagsorában egy lakó tetten ért egy fiatalkorú kétfülűt, aki éppen mozdította a mozdíthatóakat. Természetesen rögtön összecsődült a ház teljes népe, mintegy húsz ember, és közös erőfeszítéssel addig vallatták a betörőt, hogy a srác kidumálta magát és szabadon távozott. Az egyik lakó valószínűleg nemrégen költözhetett oda, mert neki még volt annyi esze, hogy mégis kihívta a rendőrséget, csakhogy a lakók úgy gondolták, a hatóságban rossz benyomást kelthet a ház népe a koszos-mocskos alagsorral, így hát nekiláttak módszeresen kitakarítani odalent... Sz*r lehet, ha rajtad röhög egy egész rendőrkapitányság.

Én rögtön kidokkoltam.