A fenti mondat Snake szájából hangzik el rögtön azután, hogy a disszidálni készülő szovjet tudós közli Snake-kel, hogy Amerikától kirázza a hideg. Any second thoughts? Természetesen áll az alku, de a tudós mégsem disszidál, mert... Álcaruhát felvenni, mert jön Kojima és elkap. Nem komplettek ezek a japán játékdizájnerek.

Folytatván linuxos kalandjaimat, elmondom, mire jutottam ezzel az Xgl-lel. Letöltöttem ugyebár az alig 23 Mb-os ATi drivert, ami esetünkben egyetlen állománynak látszik, majd bemásoltam a saját könyvtáramba és a CTLR+ALT+F1 megnyomásával kiléptem a karakteres konzolba. Ezek után a következő, atombonyolult lépéseket kellett végrehajtani:

1. bejelentkezés rootként,
2. init 3
3. elnavigálunk a saját könyvtárig
4. sh ati-driver-installer-8.26.18-x86.run
5. nyomogatni az OK-t
6. sax2 -r -m 0=fglrx
7. init 5

És ennyi. Semmi macerás dolog. A beállítások között megjelenik a Desktop Effects Settings pont, abban be kell pipálni az Enable 3D desktop kapcsolót és újrindítani a rendszert. Újraindításkor aztán feltűnnek a változások. Kezdve azzal, hogy a rendszer betöltése sokat lassult, nem mértem ugyan le, de a bekapcsolástól számítva olyan három perc simán eltelik, mire megjelenik a login képernyő. Az ablaktémákat innentől nem lehet változtatni, csak átszínezni, nyilván ez egy új technológia, amit egy téma biztosan támogat, úgyhogy azt lehet hozzá használni és kész. Ja, hogy mire jó ez az egész? Hát például arra, hogy így már elindul az X-Moto nevű Elastomania-port a gépen. :]

Meg másra is, többnyire hülyeségekre. Például a virtuális munkaasztalok közötti váltásnál nem egyszerűen megjelenik a másik asztal, hanem elfordul a képernyőn egy kocka, aminek az oldalsó lapjai az asztalok és átfordul a másik asztalra, az összes nyitott ablakkal, lejátszott videóval, mindennel együtt. Az ablakok átlóghatnak más asztalokra, hozzáragaszthatóak a képernyő széléhez, illetve a fejlécüknél megragadva lehet őket ráncigálni ide-oda, aminek hatására az egész ablak nyúlik, lifeg és lötyög. Minden ablaknak szabályozható az áttetszősége is. Van még olyan feature, hogy Live Thumbnails, ami ALT+TAB nyomogatásakor képes élő képecskékkel illusztrálni a futó alkalmazásokat, pl. ott is látszik a lejátszott film. Szóval tiszta hájtek az egész. Még valahogy megoldom, hogy le tudjam játszani a DivX-es filmeket is és nem is vágyok máshová. Ma még nem is bootoltam be XP-re - elkapott, ugye?

El hát. Pedig már késő este van, és nagyban gondolkozok azon, hogy mi késztethette Zinedine Zidane-t Materazzi mellbe fejelésére. Ebből még poénok lesznek, nyilvánvaló. Szóval Zizu pirosat kapott, bevonult az öltözőbe és ezzel befejezte a futballt. Feltéve, hogy nem fogadja el Flóri ajánlatát, aki azt mondta vicceskedve, hogy ha Zizu szeretne levezetni kicsit, szívesen látják Rákospalotán... Az olaszok tizenegyesekkel győztek, most örömködnek, de fogadjunk öt az egyhez, hogy holnap öltönyben fognak ülni a tanúk padján...