Igen remek dolog az, amikor az ember hosszú kínlódás után rájön arra, amit amúgy addig is tudott, nevezetesen hogy ő maga teljesen bolond, ráadásul még vak is, mert amit keresett, az pontosan ott van, ahol kereste, csak éppen nem tűnt fel neki, hogy ott van.

Igen, rólam van szó természetesen, nomeg újsütetű gőte barátomról, aki amellett, hogy egy gyíkszerű állat, még operációs rendszer is. Érdekelne amúgy, hogy a Linux disztribúciók esetében honnan ered az az egész "legyen valami állatos téma" felfogás, mert ha hirtelen meggondolom, volt már pingvin, stilizált pingvin, gekkó, bagoly, meg mindenféle egyéb állat a jelképe egy-egy pakknak. Mondjuk azt sem értem, hogy egy magyar fejlesztésű Linuxnak miért pont a bagoly lett a védjegye, mikor a nemzeti értékek hangsúlyozására egy pulikutya sokkal inkább megfelelne. A név pedig lehetne puLinux. :]

No mindegy. Nekem most itt a SuSE, amivel ugye nem lehet zenélni, mert nem viszi az mp3-at. Kérem, ezt ki lehet húzni, mert mostmár viszi. Igen, megcsináltam! Először is zseniálisan megtaláltam a helyesen működő csomagkezelőt a rendszerben, és gyorsan fel is pakoltattam vele olyanokat, hogy gcc, make, kernel-source, xgl, compiz, xmms, xmms-plugins. A három középsőről még lesz szó. Szóval már volt xmms-em, amit talán nem túlzás Winamp-kopinak nevezni, ugyanis minden eleme ugyanolyan, mint a Winampnak. Nem mintha ez hátrány lenne, sőt... Node még mindig nincsen kodek. Szerencsére az internet arra is jó, hogy rátaláljunk emberekre, akik valamivel éppen nem boldogulnak, de még ennél is jobb, hogy némely némberek éppen azzal nem boldogulnak, ami nekünk is a bajunk véletlenül pont most, és akkor jól meg lehet találni a megoldást a gondokra. Így történt, hogy egy 70 kilobájtos állomány letöltésével és kicsomagolásával az xmms elkezdett lejátszani. Voltak még ugye ezek az xgl meg compiz csomagok... Namost, ezek semmi másra nem valók, minthogy újabb módon erőszakoljuk meg velük a rendszert az örök szépség és csicsa kutatásának egyk fontos lépéseként. Ha ugyanis sikerül feltelepíteni a linuxos ATi drivert, akkor az ezzel a két csomaggal együttműködve térbelivé változtatja az asztalt, és onnantól kezdve a jó ég tudja, mi fog történni. Annyi segítségem van a dologhoz, hogy mindenhol Nvidia kártyát ajánlanak Linuxhoz és a térhatás telepítéséhez való segédlet is Nvidia driverre vonatkozó utasításokat közöl, mást nem. Elleszek vele, úgy érzem.

Ebből már csak holnap lesz bármi is, ma viszont még volt egy olyan történés, miszerint Németország "hazavihette" a bronzérmet. A portugálokat mélységesen lesújtotta, hogy a kapott három gól közül "kettő és félben" főszerepet játszó német éppenéggel egy disznó volt, illetve, Disznócska, merthogy Bastian Schweinsteigert így nevezik a Nazionalelfben. A mérkőzés maga jó kis hajtós esemény volt, hálistennek Flóri lemerítette magát időben, Hajdú B. meg képes egyedül megoldani egy bronzmeccset.