Pár évvel ezelőtt, ha két darab kettessel értem volna haza az iskolából, mérhetetlenül szomorú vagy mérges lettem volna. Ma két darab kettessel értem haza az iskolából, és nem vagyok mérhetetlenül szomorú, csak egy kicsit. Az is azért van, mert megint át lettünk vágva a palánkon, ugyanis az eredményt már csak az indexbe beírva, nulla információval tudtuk meg. Azaz nem tudom, mire kaptam kettest.

WarPriesttel arra a megállapításra jutottunk, hogy feltehetőleg az idei Kalkulus 2 pótvizsgák a kósza rémhírekkel ellentétben meglepően jól sikerültek a tisztelt hallgatóságnak, ez pedig rontaná azokat a bizonyos kósza híreket, így inkább mindenki egy jeggyel rosszabbat kapott, a dolgozatokat pedig addig deriválták parciállisan, míg eltűntek. A lényeg mégis az, hogy teljesítettük a tárgyat, lehet örülni, meg hajat lobogtatni a szélben, ami nincsen - mármint szél, haj még csak-csak akad, ősszel meg majd beszopjuk a Valséget jól.

A gyengélkedő Osirist - tudom, annyira gáz, hogy nevet adok a számítógépeknek, de így egyszerűbb... nekem - hazahoztam, és egész délután búsan várta a sarokban sorsa jobbra fordulását, ami abban nyilvánult meg, hogy a gatyarohasztó meleg elvonultával Nfol kiült az udvari asztalhoz és módszeresen széjjelcsavarhúzózta az egész gépházat. Erről remek képriport készülhetett volna, hiszen gondolom semelyik olvasóm nem szedett még szét számítógépet élete eddigi szakaszában, így nyilvánvalóan sohasem volt alkalma Spire processzorhűtő hátulsó címkéjén találkozni egy zöld-fehér színösszeállítás mellett megnyilvánuló F.T.C. feliratozással, soha nem fulladt meg majdnem a steril biciklipumpával (nemröhög!) szerteoszlatott portól, soha nem kellett percekig kutatnia a nyolc szék lábai közé leeső apró pici csavaranya után és sohasem sikerült a két kezét négy helyen felsértenie a hardverek rendezgetése közben. Sajnos a cégnek még nincsen pénzügyi kerete egy fotós felbérlésére, úgyhogy mindebből semmi nem lett.

Azt hittem egyébként, hogy az a fekete külsejű valami, amin izék villognak meg néha kicsúszik az elejéből a pohártartó, az számítógép, de most rá kellett döbbennem, hogy nekem egy igen dizájnos porszívóm van, amin történetesen lehet blogot írni.

A nap mondata:

"A svájci csapat előrejött, bepasszolták a labdát és találtak egy üresen álló fejet." - Verebes József, az RTL Klub szakkommentátora a Togó - Svájc mérkőzés első svájci góljáról