Az első 24-es autóbusz a héten, az utolsó Fejezetek a geometriából előadás a félévben. És a kétség: vajon hallom-e még Bácsó tanár úrtól a híres szavakat? Óra végén azzal bocsájt el minket, hogy jövő héten tudásunk teljes birtokában lesz célszerű érkeznünk, mert neki sem éppen kedvenc időtöltése a szóbeliztetés. Javaslunk egy mindenkinek kedvező megoldást ezen problémára, de a "mindenki átmegy legalább hármassal" felvetésre széles mosoly a válasz. Vagyis: nem.

Ugyanezen tárgy gyakorlatán sor került a hírhedt zéhára is. Elterjedtek olyan pletykák, hogy nem lesz pótzéhá, de ez kizárt dolog, mert nem tudom. Ülünk a tanteremben, nézzük a feladatokat, és marhára örülünk. Mondhatnám, hogy mennyire gyér lett az enyém, de nem mondom, mert legutóbb is ezt mondtam, mégis meglett annyi pont, amennyi kellett. Elvégre ez nem kalkulus... :(

Utána hazajöttem, és annyira belekezdtem a programozás házikba, hogy írtam vagy húsz függvényt, amiknek ugyan a feladatokhoz semmi köze nincsen, viszont az időt jól elvitték, így nem maradt elég időm időm másra, amit még ma ki akartam húzni a todo listáról. Gondolkoztam viszont a sakkos feladaton sokat - beolvassuk a király és négy ellenséges figura helyzetét a táblán, és meg kell állapítani, hogy mattot kapott-e a király -, és ehhez rajzoltam. Namost, ennek van egy olyan mellékhatása, hogy nem bírom abbahagyni a rajzolást, és fél óra múlva azon kaptam magam, hogy már félig összevágtam egy blogdizájnt. Félmunkát nem végzünk, úgyhogy inkább befejeztem. Íme a látképe:

Akit érdekel, az oldalt kiválaszthatja a listából. Tisztában vagyok vele, hogy a többihez hasonlóan szeretve imádott IE-nk alatt teljesen szétesik a lapterv, nyilván ezért van ott zárójelben, hogy Firefox & Opera, habár Operával sem egy tál paradicsom... Ezenkívül talán említésre méltó, hogy pofátlanul kölcsönveszem a Vistával érkező Aero felület bizonyos vizuális trükkjeit, úgymint az áttetsző ablakkeret és a növényes háttérkép. :)

Azóta már túl vagyok kétfajta differenciálegyenleten, mert csütörtökön Kalkulus zéhá ugye. Nagyon szép dolgok ezek is, alig másfél óra alatt olyan szinten lezsibbasztotta az agyamat az egész, hogy megfájdult a fejem, és szüntelenül zúg a fülem is. Egészen aktuális volna ide benyomni, hogy a Way Out West - Mindcircust hallagtom, mert abban van olyan sor, hogy Can I please have some silence?, de ez már annyira magas fokra emelné ezen bejegyzés megszerkesztettségét, hogy talán gyanússá is válna a remek párosítás.