Vasárnap van. Várunk kicsit, hadd ocsúdjon fel mindenki. Úgy. Jól van. Folytathatjuk? Mindenki rendben van? Akkor hajrá!

Nyakig vagyok benne a fejgeom gyakjegyzetben. Ezt úgy is írhattam volna, hogy a reggel óta szemem elé került betűk és más karakterek mindegyikének közös tulajdonsága, hogy a Fejezetek a geometriából feliratú papírlapokon szerepelnek. Ez a tárgy igen izgalmas, mert van benne transzformáció, projektivitás, kvadratikus forma, sajátvektor és másodrendű görbe. Ezért hát szeretjük erősen. Csak nem most, zéhá előtt. Mert igen kellemetlen az, amikor úgy gondolom, hogy egy víziló fején is bírok ívhosszat és görbületet számítani, és csak az utolsó lépésnél jövök rá, hogy a képletek sokkal barátságosabb formát vettek volna fel, ha az elején észreveszem a teljesen triviális (sic!) összefüggést. De nem veszem észre, úgyhogy szépeket deriválok, háromszor.

Biztosan lehet Forma-1-es pályákat is deriválni, de úgy értesültem, hogy inkább csak építik őket. Meg koptatják. Mondjuk a Nürburgringet. Mondjuk ma. Mondjuk Schumacher...

Merthogy ma futam volt, Európa Nagydíj. És Alonso indul az élről. És újra jók a Ferrarik. És megint izgalmas lesz a futam. Természetesen Nándo még tegnap este megkérdezett engem, hogy mi lesz a végeredmény, én meg azt mondtam neki, hogy Alonso meg fogja nyerni, Schumi bejön másodiknak, Raikkönen meg odaér a harmadik helyre. Akkor még nem sejthettem, hogy a Ferrari készült, és azt sem, hogy a Renault ezúttal eltaktikázza magát. A pályán nem bírtak egymással, és ilyen helyzetben a Ferrarinál jól szoktak dönteni, most pedig az autójuk is pajtás volt ebben (érted, pajtás, scuderia, höhö). És hogy végképp ne legyen igazam, Raikkönen is szenvedett a pályán. Nagyon tetszett viszont az, amit az ötödik és tizedik hely között tartózkodók műveltek egymással, nem nagyon emlékszem olyan futamra az elmúlt pár évben, amelyiken ilyen huzavona volt, és külön tetszett, hogy Rosberg be tudott jönni pontszerző helyre. Összességében a futam többet nyújtott, mint amit vártam tőle, csak már jó volna azt látni, hogy nem egyetlen egy pilóta van a mezőnyben, aki meg tudja verni Alonsót.

És most ismét iWiW. Hetvenkettő ismerősöm közül eddig még huszonkettőtől nem kaptam meg a kamulevelet. Csak nem elfelejtettétek továbbküldeni? Szóval huszonkettő még nem küldött. Ez elszomorít. Mármint hogy csak huszonkettő nem küldött. Nem tudom, talán nem eléggé feltűnő az a sárga üzenet a kezdőlapon. Szerintem oda kellene írni alá, hogy ingyen meghívót kapsz, ha elolvasod. That would make sense.