Magyarországon bevett szokás, hogy az útburkolati jeleket a lehető legnagyobb forgalom idején, csepergő esőben festik újra, csak azért, hogy az úrvezetőknek jobb legyen a közérzete. Úrvezetők amúgy nem léteznek: mióta egy 1.2-es háromhengeres motorral szerelt autóval is lehet száguldozni, mindenki idióta, vadbarom és elsősorban tahó állat az utakon. Mondom mindenki. Csak mindenki másért az. Van, aki tökig nyomja a pedált, ahol csak lehet, és ha te éppen nem azért követsz el súlyos sebességtúllépést, hogy előle menekülj, akkor villog, dudál, integet, hogy mér’ csak százzal mész. Másik kedvencem az a típus, aki a nyílt országúton tizedes pontossággal tartja a hetvenet, megelőzni nem tudom, mert szemből jönnek mindig, aztán beérve lakott területre, én lassítok ő meg megy tovább hetvennel ott is, ahol amúgy negyvenes zóna tábla van kitéve.

Hosszú hétvégés bevásárlás egy meg nem nevezett helyen. Tolom a kocsit, az egyik soron otthagytak egy ilyen kerekes ládát tele papírhulladékkal, mellette van annyi hely, hogy egy kocsit el lehessen tolni. Éppen odaérek, amikor valaki szemből érkezik, és betolja oda a kosarát, a gyerekét otthagyja, ő meg visszamegy a világ végére a sajtokhoz; mindenki más meg le van szarva, oldják meg.

Délután nem sütött a nap, de ettől jó idő volt, én meg addig törölgettem a bogaraktól a szélvédőt, hogy az ablak tiszta lett ugyan, de ahová a víz lecsöpögött, ott még mocskosabbnak látszott a kocsi maga, úgyhogy inkább lemostam az egészet. Közben volt időm végiggondolni, hogy a szorgalmi időszak utolsó három hetében mennyi minden várható. Nem tetszett az, ami kijött. A kellemes dolgok közé sorolom a pénteki ballagást, bár még nem tudom, hogy fogok időben odaérni. A többi viszont:

- május 2-4. Infó szakhét, igyál sokat kampány,
- május 8. Fejgeom zéhá,
- május 11. Kalkulus zéhá,
- május 15. Fejgeom vizsga és Prog 1 feladatok beadási határideje,
- május 17. Adatbázis vizsga és Algoritmuselmélet zéhá,
- május 19. Prog 1 zéhá,
- május 22. Algoritmuselmélet vizsga,

Emellett még van egy angol fordításom, amit nem tudom mikorra kell beadni, meg kell írnom a Prog 1 házikat, amik még nincsenek kint a honlapon, nehogy a hosszú hétvégén valaki el tudja kezdeni, úgyhogy jaj nekem. És bár semmi konkrétumot nem ismerek, gyanítom, hogy egyik pénteken még egy budapesti temetésre is kellene mennem, ami ha 19-re esik, akkor bukta, és akkor megint én leszek az izé, amiért inkább Prog 1 zéhát írok...

Autómosásról még annyit, hogy éjszaka esett az eső. A kocsi kint áll az udvaron...