Ma nem írok blogot.

A franc, ez sem jött össze. Ahogyan a progházik sem akarnak összejönni. Itt van előttem körülbelül tíz oldalon kidolgozva mindegyikhez az összes szükséges lépés, teendő, önmagában mind perfekt algoritmus, csak összerakni nem sikerül őket egy értelmes, működő programmá.

Itt van például az anagrammás feladat. Kapunk egy szót parancssori argumentumként, azután pedig a billentyűzetről olvasunk be újabb szavakat, és amelyik beolvasott szó anagrammája a paraméternek, azt ki kell írni a képernyőre. Nagyon jó, nagyon egyszerű, ráadásul a megoldása megtalálható egy közismert helyen is. Kár, hogy én azt a megoldásmenetet nem értem, úgyhogy írtam saját algoritmust inkább, ami viszont a gyakorlatban nem működik. A lényege annyi volna, hogy mindkét szón végigmegyek és összehasonlítom a karaktereket: ha egyezést találok, akkor a mintában továbblépünk, a hasonlítandó szóban pedig csillaggal felülírjuk a megtalált karaktert, megjegyezzük, hogy megtaláltuk és újra az elejéről indulva végigjárjuk másik egyezés után kutatva. Ideális esetben a ciklus végére érve a megtalált karakterek száma megegyezik a szavak hosszával, és akkor anagramma, mehet a printf meg a szánsájn.

A gond ott kezdődik, hogy a hasonlításhoz mindkét szóról készíteni kell egy-egy másolatot, azokból ki kell szedni a nem betű karaktereket, a maradékot kisbetűssé alakítani és úgy elkezdeni a csillagozást. Namost, valahogyan a sztring másolására használandó függvény szegmens hibával kiszáll a játékból, és onnantól döglött az egész. Ja, és nem használható a string.h header, emiatt kell saját másoló, kisbetűssé alakító meg mittudomén milyen függvényeket külön megírni. Jól elszórakozok vele, nem mondom, csak lehetne már valami kis eredménye is...